promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen, ha felrobban mellettünk egy atombomba? Hátborzongató videó sokkolja az embereket világszerte
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szemünk előtt elevenedik meg a rémálom.

Július 20-án mutatták be Magyarországon a zseniális Christopher Nolan legújabb filmjét, az Oppenheimert, amiben megismerhettük az atombomba feltalálásának történetét. Az alkotás megtekintése után rengetegen elgondolkodtak azon, hogy vajon jó dolog-e, hogy a tudósok elkészítettek egy ilyen hihetetlenül pusztító fegyvert, hiszen lehet, hogy ez már túl nagy hatalom az emberiség kezében.

Akit érdekel, az itt megnézheti az Oppenheimer magyar nyelvű előzetesét:

Az amerikai kormány Hirosimára és Nagaszakira is atombombát dobott 1945-ben, így az egész világ láthatta, hogy milyen pokoli ereje van egy ilyen eszköznek. Gyakorlatilag most is benne van az emberiségben a rettegés, hogy vajon mikor robbanhat ki egy atomháború, főleg a jelenlegi, feszült helyzetben, amit az oroszok és az ukránok konfliktusa okoz már lassan 1,5 éve.

Nemrég felkerült az internetre egy egészen sokkoló videó, amiben egy virtuális valóságban szimulálják, hogy milyen lenne, ha mellettünk robbanna fel egy atombomba – a felvétel egyszerre hátborzongató és elképesztő, az egész világot megrázta az élmény, amit okoz.

A videó lején még egy kellemes, nyugodtan tűnő parton vagyunk, majd hirtelen egy hatalmas, fényes robbanás rázza meg a tájat, és meglátjuk, hogy egyre csak nő és nő a vérfagyasztó gombafelhő, jön felénk a lökéshullám és elkezd lángolni a környezet – mi pedig csak tehetetlenül, lefagyva, ámulva állunk ott, és nézzük, hogy mennyire durva jelenség egy ilyen atombomba bevetése.

Mondani sem kell, hogy a felvétel pillanatok alatt elterjedt a világhálón, hiszen az Oppenheimer bemutatója óta az embereket fokozottan érdekli a téma – ez a testközeli szemléltetés pedig valóban megrázó, valószínűleg sokak rémálma elevenedik meg.

Itt lehet megnézni a szimulált atomrobbanásos videót:

@supremelymodern Virtual reality of Nuclear blast, has to be one of the most terrifying videos ever!! First hydrogen bomb test. #virtualreality #nuclearbomb #terrifyingposts original sound - Supremely Modern

Létezett amúgy egy ember, aki Nagaszakit és Hirosimát is túlélte, alábbi cikkünkben ismertetjük az elképesztő történetét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás