promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha fent vagy a Facebook-on, erről azonnal tudnod kell
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon fontos hír érkezett azoknak, akik gyakran használják a közösségi média ezen felületét.

Ha fent vagy a Facebook-on, erre most nagyon figyelni kell, ugyanis a legújabb divathullámot is meglovagolva, próbálnak adathalászok megtéveszteni minket. Mutatjuk, hogy mi a legújabb trend, ami terjedhet a közösségi médián. Fontos hír érkezett.

Már megszokhattuk, hogy a közösségia média tereiben bizony elképesztően máshogy működnek a dolgok, és mindig nagyon vigyázni kell. Az utóbbi hónapokban rengeteg helyről érkeznek már a csalók, no meg az adathalászok is nagyon sűrűn ütik fel a fejüket a digitális térben, akiknek egyre kifinomultabb a palettájuk, ahogy megpróbálnak minket átverni, észre sem vesszük, és már meg is történt a baj. Nagy cég logói mögé bújva is érhet minket támadás, akár az OTP vagy a Magyar Posta logóját is használhatják, illetve nagyon sokszor Gmail-en is kaphatunk olyan leveleket vagy éppen hirdetéseket, amely megdöbbentően hasonlítanak egy igazi üzenetre, ám már első blikkre is lehetnek olyan apró részletek vagy éppen árulkodó jelek, 

mint az url vagy éppen a rengeteg helyesírási hiba, amelyek azonnal lebuktatják a csalókat, és hogy ebben a helyezetben most egy megtévesztésről lehet szó.

Az Origo most arról ír a Trend Micro biztonsági cég beszámolója szerint, hogy a mesterséges intelligencia népszerűségét kihasználó csalások terjednek a közösségi térben, ugyanis a Facebook-on hemzsegnek az OpenAI, a ChatGPT, a Google Bard, vagy éppen a Midjourney nevekkel visszaélő csalások. A csalók ezen alkalmazások kipróbálásval csalhatnak minket lépre, ingyenes próbaverziót kínálhatnak például, ám valójában böngészőbe mentett bejelentkezési adatokra és kriptopénztárcák egyenlegére utaznak.

Az adathalászok így a Facebook-on feladott hirdetésekben is hirdethetik tehát a csaló szoftvereket.

Íme egy lista még a legnagyobb internetes csalásokról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás