promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Háromszáz éves, Földről készült térképen nagyon nem stimmel valami, iszonytató lehet a magyarázat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mai tudásunk szerint ennek a térképnek nem így kellene kinéznie, rejtély, hogy készülhetett.

Vajon mi lehet a magyarázat, amikor olyat ábrázol egy trékép, amely a mi tudásunk szerint nem lehetne rajta, de a földrajztudósok mégis elkészítették?

A Földről számtalan térkép készült, még abban az időszakban is készültek elképesztően pontos térképek, amikor még nem láttunk mindent felülről, nem fényképezték le minden nap műholdról a Földet, és még a Google Maps sem létezett. Eleink viszont elképesztő pontossággal ábrázolták azt a világot, amit ismertek. Ám több olyan térkép is létezik, amelyek bizon a kutatók tudása és a tudomány jelen állása szerint nem létezhetnének, vagy éppen nem úgy, ahogy.

Ilyen például a leghíresebb, a török Piri Reisz térképe, amely nagyon pontosan ábrázolja már Amerika egyes részeit is 1513-ban, akkor, amikor csak éppen felfedezték a kontinenst. Sőt, a térképen sokan még az Antarktisz vonalait is látni vélik, így pedig egyes elméletek szerint Piri olyan térképeket használhatott fel, amelyeket vagy egy nagyon ősi és régi, de fejlett technológiával már rendelkező civilizáció készített, vagy éppen valamiféle földönkívüli technológiával készítették. 

Ám nem ez az egyetlen fura térkép, amelyen feltűnik az Antarktisz.

Ilyen Philippe Buache francia földrajztuós térképe is, amely még 1739-ben készült el, tehát kevesebb mint 300 évvel ezelőtt. A térképen is rajta szerepel az Antarktisz, sőt, az Antarktisz jég nélkül szerepel, két nagyobb szárazföldi részből áll. Sok tudós pedig azt feltételezi, hogy Buache is egy nagyon ősi és rejtélyes térképből dolgozhatott a munkája során, amelyen rajta szerepelt az Antarktisz, amit majd csak 1820-ban fedeznek fel hivatalosan. Tehát ezen elmélet szerint lehetett egy ősi civilizáció, amelynek ugyan már elveszett a tudása, de eleink látták még a dolgaikat.

Íme a térkép:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás