promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokolian rendkívüli dolgot találtak Egyiptomban a sivatag mélyén, felfoghatatlan a hasonlóság
Borítókép:  Profimédia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az internet beleremegett a felfedezésbe, miközben a szakértők fontos kutatásba kezdtek, amelynek meg is lett az eredménye.

Mindig akad valami olyan dolog, ami óriási szenzációt vált ki. Egyiptom az a föld, ahol a sivatag mélyén elképesztő dolgokat találnak a régészek és a szakértők mindig, jelen pillanatban például Szakkara az egyik olyan helyszín, ahol óriási feltárások zajlanak. Többek között a Netflix új sorozatának (Ismeretlen) egyik részében (Az elveszett piramis) is most Szakkarában tártak fel elképesztő dolgokat. Mégis az egyik legérdekesebb felfedezés egy háromezer éves templomhoz kötődik, I. Széthi abüdoszi templomában ugyanis döbbenetesen fura hieroglifákat talátak, amelyek ámulatba ejtették az internet népét.

A legérdekesebb egy olyan felirat, amely egy helikoptert ábrázol?

Pokolian hasonlít rá, és sokan arra gondoltak, hogy bizony itt lehet végre a bizonyíték, hogy az ősi egyiptomiak olyan technológiát használtak, ami messze megelőzte a korát, sőt, a mi korunkat is. És e mellett már tengeralattjárószerű, fura ábrázolásokat is találtak a szakértők. Az internetre kerülve pedig óriási szenzációt okoztak ezek a képek, amelyek révén bizony egy óriási érdekességet tudhatunk meg Egyiptomról. Hihetetlen, de már akkoriban is éltek azzal a lehetőséggel, hogy bizony újrarajzolták a jeleket, merthogy átírták a faragott hieroglifát.

Amikor átírják a régi hieroglifát, akkor ezt az eljárást palimpszesztnek nevezik. Egy általános dolog volt, amikor jött egy új fáraó, elődei hieroglifáihoz hozzányúlt, természetesen a régi feliratot gipsszel lekezelték, hogy ne látszódjon a régi, ám ezek idővel lekpotak. A helikopternek tűnő hieroglifa pedig annak az eredménye, hogy 3000 év alatt lekopott a gipsz, és a két felirat most egyszerre látszódik, pokolian fura jelet alkotva, amiről azonnal egy modern technológiai vívmány juthat eszünkbe.

Az egész hieroglifa úgy néz ki tehát a két réteg egymásra vetülése után, mintha több futurisztikus járművet is bemutatna. Íme egy videó, amelyben megmutatják, hogy mi történhetetett a feliratokkal:

(via The Archeologist)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás