promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan kinézetű árnyék tűnt fel a NASA felvételén, ami a Marsról jött? Keringenek a fotók, sőt, még a tévében is bemutatták azt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kép, amely kicsit megdöbbentette a világot, és rendesen utána kell menni, hogy kiderüljön az igazság.

Amióta a NASA nagy marsi projektje zajlik, nincs olyan hét, hogy ne jelennének meg elképesztő felvételek a vörös bolygóról. Ezek a képek tudományos szemmel rettentően izgalmasak, és már annyira kibővült az érdeklődők köre, hogy bizony több millió embert is érdekelnek. Igazából nem is kell konspirációs elméletek sokaságával előrukkolni az erre YouTube-csatornákat felhúzó kutakodóknak, hogy érdekesek legyenek az adatok, a felvételek, hiszen a NASA szenzációs elméletekkel áll elő. A szakértők hosszasan elemzik az adott felvételeket, és bizony nagyon sokszor tényleg megdöbbentő eredményekre jutnak. A Perseverance és a Curiosity marsjárók pedig szépen lassan azt is meghozzák nekünk, hogy mi történhetett a vörös bolygó felszínén, amely ennyire megváltoztatta azt.

Ám néha a valóságba belepiszkálnak a konspirációós elméletek szerelmesei.

A két leghíresebb felvétel a marsi árnyék és a marsi kapu, amelyek újra és újra előkerülnek a közösségi oldalakon, és bizony sokat kell utána olvasnunk, hogy megtaláljuk az igazságot. A marsi árnyékról elhíresült fotót a Curiosity készítette még évekkel ezelőtt. És a kép olybá tűnik, mintha egy fura lény árnyéka jelenne meg a marsjáró mellett. A leírás alapján a Curiosity mellett egy ember jelent meg, aki nem viselt sisakot sem. Több oldal több megoldást is adott, ezek szerint lehet, hogy a Marson emberek élnek, vagy éppen a Curiosity nem is a Marson van, hanem a Fölön, illetve az is szembejött, hogy a Marson valakik élnek, akik nem emberek.

A fotó amúgy fent van a NASA honlaján, illetve több híradóban is bemutatták már, persze kérdőjelekkel. A Snopes tényfeltáró oldal több szakértőt is megkérdezett, akik szerint ez cska az összeesküvés elméletek híveinek újabb kreálmánya, ha tényleg valami gyanús lenne rajta, ráadásul a NASA talán ki sem engedte volna a honlapjára, pedig ez a fotó a mai napig elérhető. Több oldal is foglalkozott a kényesebb témával, és a humanoidnak tűnő árnyék valószínűleg a rover lámpájának furcsa elhelyezkedéséből származhat.

Íme a fotó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás