promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hazánk egén olyan dolog lebegett, aminek igazán frásztkeltő a neve - rtika égi jelenséget sikerült lencsevégre csípni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon ritkán látni csak ilyet az égen.

Ritka és fura égi jelenségektől sorjázik az ég az elmúlt időszakban, szakértők például olyan tudományos felmérés eredményét is kiadták, amelyben leírják, hogy a kodid alatt bizony megnőtt a fura égi jelenségek bejelentésének száma, természetesen ebbe a kategóriába tartozik a földönkívüli űrhajók észlelése is. Az utóbbi időkben pedig a legnagyobb  nézettséget az Oroszországban is észlelt, úgynevezett füstgyűrűk okozták, amelyek elképesztően néznek ki, ahogy kanyarognak az égben.

Persze, mint minden másra, erre is született tudományos magyarázat.

És hogy mit láttak nemrégiben Magyarországon? Mint arról az Androgeek is beszámolt, egy nagyon ritka égi jelenséget sikerült lencsevégre kapnia a természetfotósnak, Ujvárosi Beátának (kép IDE kattintva elérhető), egy úgynevezett vörös lidércet, amely nagyon rövid ideig látható csupán, így tökéletes összpontosítás és időzítés szükséges, hogy a lebegő égi jelenséget elcspjék. A vörös lidércek története pedig nem is olyan régen kezdődött, hiszen 1989-ben, az Amerikai Egyesült Államokban sikerült először elcsípni az égen őket. Nagyobb villámkisűlések után keletkeznek a viharfelhők felett, és akát brutális méreteket is ölthetnek, hiszen több tíz kilométeresek si lehetnek széltükben és hosszukban is. Szabad szemmel nem is lehet őket látni, és igazából ködfénykisűlésekről van szó, amelyek elképesztő formákat ölteneke, mintha gigantikus medúzák lebegnének az égen.

A vörös lidérchez hasonló égi jelenségek még a kék nyalábok és a gyűrűlidércek, amelyek szintén ritkán láthatók az égen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás