promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átírja az emberiség történelmét az, amit egy pokolian szűk barlang mélyén találtak a tudósok
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sötétség mélyére ereszkedtek a tudósok, hogy feltárják azt, amire nem is számítottak.

Kétszázötvenezer éves barlang mélyén fedezték fel az emberiség sosem látott történelmét, és mindezt a Netflixen egy dokusorozat kereteiben mi is láthatjuk most. Az Ismeretlen című széria külön kis filmekből áll, amelyeket az a tematika köt össze, hogy különböző tudományterületek óriási tudományos eredményeit, az emberiség nagy felfedezéseit viszik filmre. Természetesen lenyűgöző formában, az első részben például az egyiptomi piramisok kerültek a fóksuzba, és az ország legnevesebb régészei futottak az idővel versenyt, hogy lélegzetelállító felfedezést tegyenek a kamerák előtt.

A felvételek is szenzációsak, és a kamerák előtt oylan leletek kerülnek elő, amelytől leesik az ember álla, például szarkofágokat nyitnak fel a kamerák előtt.

Egy újabb részben (Csontbarlang) pedig az afrikában talált Rising Star nevű barlang mélyére kalauzolnak minket, ahol bizony egy olyan emberfaj temetkezési helyét tárták fel a tudósok, amelyet eddig nem ismertünk. A homo naledi több százezer éve élt, és 300 ezer éve halhatott ki, hihetetlen szűk terek elevenednek meg a kamerák előtt. Látjuk azt, ahogy a homo naledi sírját feltárják, majd olyan dolgok történnek a kamerák előtt, amely a tudomány ünnepe. Lee Berger, a tudományos feltárás vezetője is lemerészkedik a filmben oda, ahol még nem járt, és döbbenetes felfedezést tesz. Olyan csontvézat is találnak, amely a kezében egy tárgyat szorongat, ez pedig már a túlvilágba vetett hitet is feltételezi.

A filmben szenzációs felvételeken át ismerhetjük meg a barlang sötét titkait, a csapat vezetője, Lee Berger pedig ámulatba ejtő dolgot talál még a barlang mélyén, amei most a Netflixen ebben a filmben mutatnak be először. Íme a kedvcsináló:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás