promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüli arcot találtak egy hatszáz éves templomban, az emberek csak találgattak, pedig az igazság ott van a szemük előtt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazán érdekes látványt nyújt a látogatóknak, de van rá magyarázat.

Nem ez az első eset, hogy az emberek rögtön földönkívülit vagy időutazást kiáltanak egy nagyon is népszerűvé váló freskó vagy éppen szoborcsoport után, ám lehet, hogy az igazság ennél sokkal jobban kézzlfogható.

Egyeseknek olyan látványban lehet részük, mintha valamiféle filmes díszletbe csöppentek volna, ezeket a szobrokat látva. Igazán lenyűgöző, hogy a 12. században épült, Skóciában található Paisley Abbe egyes elemei nagyon olyannak tűnnek, amelyek nem mindig voltak azokon a helyeken. A székesegyház amúgy rövid időn belül a sci-fi rajongók egyik kedvelt helyszíne lett, és ez nem véletlen, 

hanem azért van így, mivel nagyon különleges részletek tarkítják a templomot, aki meglátja ezeket, mindig egy kis felfedezést tesz.

A székesegyházat még 1991-ben kezdték felújítani, így pedig nagyon sok olyan részt találtak, ahol bizony kellett valami megoldás, mert már nem lehetett megmenteni a régi szobrokat. A vízköpők lettek a leglátványosabbak, hiszen azokat elég modernre sikerül terveztetni. Amúgy a szabályok szerint minden vízköpőnek máshogy kell kinéznie. A munka végén nagyon új és modern alkotások kerültek fel arra a templomra, amely már több mint 1000 éves. Jó néhány vízköpő végül az Alien-filmekből is ismert xenomorph lett, ami tényleg elképesztő látvány lehet. Amúgy a felújítás éppen egy évvel előzte meg az Alien 3 bemutatóját, szóval akár egy nagyon spirituális vírusmarketingtől is szó lehet. A templom szobrai amúgy nagyon változatosak, így pedig még vérfarkasszerű lényt is láthatunk ha nagyon nyitott szemmel járunk.

Így néz ki az Paisley Abbe környezete, illetve az Alien-filmekből ismert xenomorph.

[[ickk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás