promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitottak egy rejtett szobát Pompeii-ben, ahol kétezer éve nem járhatott ember
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezés, rengeteg új tudást ad.

A legendás Pompeii történetéről a legtöbb ember már hallott, ez a város a Rómia Birodalom utolsó fénykorának végéről, amely a Vezúv pusztításainak martalékává vált, utólag pedig megtalálták a várost, amely ma is az egyik legjobb állapotban meglévő római város a világon, évente turisták milliói keresik fel, hogy belélegezhessék a történelem illatát. Pompeii az a város, amit egyszer az életben legalább látni érdemes. A város, amely eltűnt, majd több ezer év múlva a felszínre került, és olyan élményeket tartogathat számunkra, ami tényleg rendkívüli.

A romvárosban még mindig szakadatlan munka folyik, hiszen rengeteg felfedezésre váró épület, szoba és egyéb művészeti alkotás vár még a szakértőkre, régészekre.

A leletek azért is felbecsülhetetlenek, hiszen a korabeli élet számtalan olyan alap aspektusára mutatnak rá, amelyet Pompeii nélkül ma már nem is tudnánk rekonstruálni más eszközökkel. Az évek alatt számtalan olyan művet adtak ki, illetve dokumentumfilmben rögzítették azt az elképesztő látványt, amelyet Pompeii bejárható terei nyújtanak. Nemrégiben a kutatók egy olyan rejtett szobát találtak, amely szinte tökéeltesen megőrizte a Pompeii-ben élő rabszolgák anyagi kultúráját. A szobában három rabszolga élhetett, közülük az egyik egy gyermek volt, a szoba nagyon szűk, és freskók sem borítják a falakat, ám a régészek az egyik legnagyob felfedezésnek tartják, hiszen a segítségével árnyalható az a kép, amely a Római Birodalom és a rabszolgaság viszonyát taglalja.

Íme néhány kép erről a szobából, amely úgy örződött meg, mintha tegnap lett volna a Vezúv pusztító kitörése:

(via Livescience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás