promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatos lényt fedeztek fel egy elhagyatott bányában, az egyik tudóst meg is támadta
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki se szeretne találkozni egy ilyen fenevaddal, az biztos.

Valószínűleg mindenki elég horrorfilmet látott ahhoz, hogy tudja, nem érdemes elhagyatott helyeken járni, hiszen rengeteg veszélyt rejthetnek. Vannak olyan kutatók, akik erre teljesen fittyet hánynak, és pont, hogy az ilyen területeket célozzák meg az expedícióik során, hátha olyasmit fedeznek fel, amit addig még soha senki, és ezzel örökre beírhatják magukat a történelembe – vagy csak átélnek egy elképesztő kalandot.

Nos, a Mexikóban található Déli-Alsó-Kaliforniában olyasmire leltek egy elhagyatott bányában, amire álmukban sem gondoltak volna a kutatók. Először csak a szikláknál lettek figyelmesek valami furcsaságra, ami hamar kiderült, hogy csupán egy rejtélyes lény „vedlése” volt, majd meglátták magát a „szörnyeteget” is, amitől egyből kikerekedett a szemük, és nem véletlenül.

Egy új, óriási pókfajt fedeztek fel az elhagyatott mexikói barlangban a szakemberek.

A Califorctenus cacachilensis névre keresztelt pók nagyjából 10 centis, és a sötét, szűk helyeket szereti. Nagyon gyors, így pillanatok alatt be tudja cserkészni az áldozatait a nagyobb rovaroktól kezdve egészen az egerekig. Érdekessége, hogy nem sző hálót, ugyanis olyan jól vadászik 8 lábon, hogy nincs szüksége rá – csak a falhoz, sziklához tapadva várakozik, hogy lecsaphasson.

Az egyik példány begyűjtése közben a felfedező, Jim Berrian elszenvedett egy pókcsípést, ami egyáltalán nem volt kellemes érzés számára, de túlélte, így az is rögtön kiderült, hogy nem halálos a Califorctenus cacachilensis mérge – ez pedig igazán megnyugtató annak tudatában, hogy a közvetlen rokonai között vannak olyanok, amik képesek szinte egyből megölni akár egy felnőtt embert is.

Elvileg így néz ki a felfedezett pók:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás