promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kolosszális hibát fedeztek fel a Windowsban: elkerülhetetlen, hogy lelassuljon a géped
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Microsoft ismét bakizott, és a Windows 11 egyik frissítése ment félre.

A Microsoft kezdi elérni a célját, mivel szépen kezd terjedni a Windows 11 a számítógépeken, laptopokon. Persze akad bőven olyan felhasználó, aki nem szívesen vált át a Windows 10-ről, de ez abszolút nem meglepő. Ugyebár akadnak olyan felhasználók, akik szeretnek az utolsó pillanatig kivárni, és csak azután térnek át az újra, ha feltétlenül muszáj.

Nem árt pedig barátkozni a Windows 11-el, mivel hamarosan érkezik a Windows 12 is. A pletykák szerint a Microsoft új operációs rendszere a jövő évben már meg is jelenhet. A cégnél sosem lehet tudni, hogy mikor szakít az addig alkalmazott struktúrával, szóval az is lehet, hogy a Windows 12-őt valami egészen másnak fogják hívni. A sokak szerint balszerencsés 13-as számot azért valószínűleg már ki fogják hagyni, ha eljutunk addig.

A kaszás különben még nem készül lecsapni a régi rendszerre. A Windows 10 Home, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Pro, Windows 10 Education és iOT Enterprise verziók 2025. október 14-ig kapják meg a szükséges frissítéseket, vagyis addig lesznek támogatva.

Azért nagyon jól tudjuk, hogy a Windows 11-nél is szokott előfordulni baki. Most egy kolosszális hibát fedeztek fel a márciusban kiadott kötelező, vagyis elkerülhetetlen frissítésében.

A csomag egyik eleme valamilyen hiba miatt drasztikusan lelassítja egyes SSD-k sebességét. A kiadás óta rengeteg felhasználó hosszabb PC-rendszerindítási időt, valamint lassabb SSD-sebességet tapasztal.

A teljesítményprobléma nem érint szélesebb felhasználótábort, de valós, mert rengetegen írtak a hibáról. Ugyebár vannak laikus felhasználók is, akik ezt nehezen veszik észre, vagy valami másnak tudják be. Akadt olyan gamer, akinek a játékok sem futottak zökkenőmentesen a frissítés után.

A Microsoft megerősítette, hogy megkapta a hibajelentéseket, de még nem tudni, hogy mikor fogják orvosolni az igazán idegesítő hibát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás