promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Klímát használsz otthon? Erről feltétlenül tudnod kell
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdemes fellapozni, hogy mit javasolnak.

A klímaberendezések az elmúlt időszakokban elképesztő népszerűségnek örvendenek a háztartásokban, hűtésre és fűtésre is használják őket. Kevesen tudják, hogy a klíma a nevét igazából az éghajlatról kapta, hiszen a klíma valamely hely hosszú távra jellemző időjárási viszonyainak összessége, az időjárás elemeinek hosszabb idejű ismétlődése. Ebben a szűk, konzervatív értelemben éghajlata csak egy-egy konkrét helynek lehet.

A klimatizálás igazából majdhogynem egyidős az emberiséggel, de igazából minden korszaknak érdemes megtanulni, hogy mik a legjobb praktikák otthon, a lakásban, a háztartásban az adott korszak gépeivel. Hiszen a klímák komoly gondokat is okozhatnak, ha rosszul használjuk ezeket a meleg nyári időben vagy éppen télen. Például megterheli a szervezetet nagyon, ha a kinti hőmérséklethez képest túl nagy az eltérés a benti klímában. Biztos tapasztaltatok már olyat, hogy hirtelen bementetek valahova, majd azt vettétek észre magatokon, hogy fáztok, mivel a klíma teremtette mesterséges környezet és a kint hőmérséklet között óriási különbség volt.

Mi a megfelelő fok?

A tisztítás mellett nagyon fontos tehát, hogy tudjuk, mi az ideális, a megfelelő hőmérséklet, ahová kalibráljuk a berendezéseket, ha használjuk ezeket a mindennapokban. A Femina cikkében azt írják, hogy egészségügyi ajánlások szerint a kinti hőmérséklet és a benti klimatizált helyiségek között a hőmérsékleti különbség 7-8 fok lehet.

De mégis hogy működik egy klímaberendezés?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás