promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan telefonhívás érhet, nagy probléma lehet - figyelmeztetést adtak ki
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő átverés terjed Magyarországon, nagyon figyelni kell.

Az elmúlt időszakban szinte gombamód szaporodnak a különböző átverésekről szóló hírek a neten és a különböző közösségi oldalakon is, szinte már nincs is olyan nap, hogy ne hallanánk efféle átverésekről. Nagyon résen kell lenni, és a legjobb az, ha idővel követjük is az ilyen közérdekű bejelentéseket, átverésekkel foglalkozó oldalakat, de legalább rendszeresen olvassuk a hatóságuk közleményeit és közösségi oldalait is. Általában a Facebook-on és a Gmail-en, és nagyon sokszor a Magyar Posta vagy éppen az OTP nevében próbálkoznak a csalók, sokszor pedig adathalász levelekbe futhatunk bele,

ám most más módját választották az átverésnek a renitensek.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat most a közösségi oldalán figyelmeztet erre, az új köntösbe bújtatott csalásra, amelynek a végén a csalók a megszólítottak bankszámlájához akarnak hozzájutni, így pedig már nem rettennek meg semmitől, most éppen a rendőrség nevével élnek vissza. A kiadott közlemény ezzel kapcsolatban arra hívja fel a figyelmünket, hogy az NVSZ néhány napja kapott ezzel kapcsolatban bejelentést, az egyik csaló rendőrként mutatkozott be, majd azt hazudta, hogy az illető számláját feltörték.

Később egy másik csaló a bank nevében telefonált már, hogy megszerezze az illető számlájához tartozó egyéb adatokat, majd rávették hogy az Anydesk nevű programot telepítse a telefonjára. Majd az SMS-ben kapott kódokat is elkérték, és már hozzá is tudtak férni az illető számlájához.

❗ Már a rendőrség nevével is visszaélnek a csalók! – figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat A Nemzeti Védelmi...

Posted by Nemzeti Védelmi Szolgálat on Saturday, June 24, 2023

A rendőrök már nyomoznak az ügyben, és mindenki figyelmét felhívják, hogy legyen gyanús nekik, ha a rendőrség nevében telefonálnak nekik azzal kapcsolatban, hogy feltörték a bankszámlájukat. A bankok nem kérnek olyat, hogy telepítsünk programot a gépünkre.

A csalók tárháza kifogyhatatlan, íme egy videó a YouTube-ról, amelyben különböző eseteket mutatnak be:

(via HVG)

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás