promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatos dolog történik a Facebook-on, váratlan meglepetés érhet
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről fontos, hogy tudj minél hamarabb.

Az elmúlt időszakban az internet nagyon kiszámíthatatlan lett, szinte minden sarkában ott leshetnek ránk a csalók, és ezt csak egyféleképpen előzhetjük meg, ha bizony felkészülünk minden eshetőségre. Hiszen számtalan közlemény és figyelmeztetés is felbukkan az interneten a különböző oldalakon, csak lehet, hogy éppen hozzánk nem jutnak el ezek az információk. A baj azonban az, hogy a csalók is folytonosan megújítják magukat, így pedig újabb és újabb módszerek tűnnek fel a különböző közösségi oldalakon, amelyeket szintén arra használnak néha, hogy kicsalják az adatainkat. Persze minden álruhába van bújtatva, hogy nehezen jöjjünk rá, hogy potenciális áldozatok vagyunk. 

Nagyon fontos tehát az adatbiztonság.

Persze a paltformok és közösségi terek is folyamatosan fejlődnek, így például a Gmail-nél korábban azt jelentették be, hogy majd meg ehet nézni, hogy a dark weben milyen adataink kerültek ki, és mi az, ami nyilvános lett tehát. Ez pedig nagyon fontos lépés afelé, hogy közbe tudjunk lépni, mielőtt behálóznának minket. Az elmúlt napokban pedig egyre több az olyan átverés - és erről a Blikk is beszámolt, amikor a Facebook adok-veszek oldalán próbálkoznak csalók.

Ezeket általában apróhirdetési csalásoknak hívják a közösségi oldalakon.

A csalók ebben az átverési formában vásárlóként jelennek meg, majd javasolja az eladónak, hogy csomagküldő szolgáltatást vegyenek igénybe a vásárláshoz, majd linket is küld neki, illetve elmondja neki, hogy ezen keresztül kapja majd meg a vételárat is. Egy adathalász oldalra jutunk, ahol elkérik tőlünk a kártyánk adatait. Majd egy SMS-kód bediktálása révén a csaló már jóvá is hagyatja a tranzakciót.

Íme még nagyon piszkos trükkök, amelyekkel átejthetnek minket, ezért nagyon kell figyelni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás