promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hegy gyomra gigantikus, korong alakú dolgot rejtett, amely már évszázadok óta a felfedezésre várt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő dolgok rejlenek a főld alatt, néhol évszázadokra eltemetve, hogy még a létezéséről sem tudnak.

Nem is olyan régen Törökországban hihetetlen felfedezést tettek a szakértők, hiszen egy gigantikus, első ránézésre korong alakú épületett találtak egy domb belsejében. Első ránázásre úgy is tűnhetne, mintha egy ősi földönkívüli űrhajó bukkant volna elő a föld alól, ám az igazság az, hogy ezt nagyon is emberi kezek építették, az aréna, a római történelem lenyomata, ahol a gladiátorok vívták meg halálra menő küzdelmeiket több mint 1800 évvel ezelőtt. Mintha hirtelen a Gladiator filmbe csöppentünk volna, amikor az elején Russel Crowe először kerül a küzdőtérre. Mastaurában az elmondások szerint akár 20 ezer ember is beférhetett a lelátókra, hogy végignézhessék a viadalokat.

Egykor nagyon felkapott hely lehetett Masaura városa az amfiteátrummal, ám mára a hegy is elnyelte, és a növényzet is totál benőtte az építményt. Mastaurában még régebben kezdtek el vizsgálódni a régészek, ám az amfiteátrumot csak jóval rá találták meg, először csak a gigantikus köveket vették észre, hiszen az épület nagy része föld alatt van, így pedig sokáig tartott megtisztítani a környéket, hiszen nagyon sűrűn benőtte a növényzet. Nem is csoda,

hogy évszázadokig elrejtve maradt a hatalmas aréna a kíváncsi szemek elől.

Ugyan az évek alatt nagyon sok része beomlott és tönkrement, ennek ellenére sok része meglehetősen jó állapotban található most is. Az aréna egy központi hely lehetett még az ókorban, rengetegen jöhettek át más városokból, hogy az itteni viadalokat megnézhessék. Még a nézőtér egy része is felszínre került. A konzerválás tehát tart, az aréna pedig ebben az állapotában is lenyűgöző látvány, a méretei igazán impozánsak.

Így néz ki a szenzációs rom:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás