promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes fekete szarkofágot találtak a régészek, mikor kinyitották, elfogta őket a rettegés
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan attól féltek, hogy elszabadul egy ősi átok, ha kinyitják a szarkofágot.

Egyiptom a rejtélyek földje, hiszen a felszín alatt olyan elképesztő kincsek rejtőznek már évezredek óta, hogy a régészek nem győzik feltárni őket. Persze vannak, akik csak óvatosan közelítik meg ezeket a rejtélyes, izgalmas leleteket, hiszen Tutanhamon sírjának feltárása óta sokan úgy gondolják, hogy egyes a szarkofágok különböző, kegyetlen átkokat rejthetnek, amik elől szinte lehetetlenség elmenekülni.

Még 2018-ban egy egészen hátborzongató felfedezést tettek Egyiptomban a régészek, ugyanis egy fekete gránitszarkofágot találtak a föld alatt. Sokakat egyből elfogott a rettegés, hiszen úgy érezték, hogy egyenesen árad a gonoszság a leletből, de a szakemberek úgy gondolták, hogy nem érdekli őket a helyiek félelme, ők akkor is feltárják a sírt, és megnézik, hogy mit is rejt – majd jött a nagy megdöbbenés.

A fekete gránitszarkofág nem egy, hanem három csontvázat rejtett, ráadásul volt a maradványok körül egy titokzatos, vöröses-barnás folyadék is, ami hirtelen nagyon megrémisztette az embereket, hiszen ez nem éppen szokványos jelenség.

Kiderült, hogy a folyadék évezredek óta poshadó víz volt, ami valószínűleg felfoghatatlanul gyomorforgató szaggal rendelkezhetett. A régészek abban reménykedtek, hogy Nagy Sándor maradványait lelik meg, de nem így lett, „csupán” három katona csontváza pihent a rejtélyes szarkofágban, aminek a feltárása ugyan nem szabadított el egyetlen durva átkot sem, de cserébe hatalmas jelentőséggel bír a szakemberek számára.

A felfedezés elég furcsa hatással volt az emberekre, ugyanis többen is jelezték, hogy meg akarják kóstolni a sötét folyadékot, mivel egyesek szerint mágikus ereje lehet, sőt, akár a fiatalság forrását is rejtheti. Ez persze nem így van, hiszen ha valaki beleinna, akkor jó eséllyel elég komolyan megbetegedne, szóval nem véletlenül nem engedélyezték senkinek a felkavaró kérést.

Itt lehet megnézni egy videót, amiben van pár felvétel a felfedezésről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás