promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA váratlan jeleket fedezett fel a Marson, letaglózó erejű képet is közzétettek, háttérben a váratlanul felfedezett ősi tóval
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA döbbenetesen éles és érdekes fotót közölt a Marsról.

A NASA történelmi léptékű küldetést kezdett a Marson, és eközben elképesztő fotók és videók látnak napvilágot a különböző szájtokon a Perseverance és a Curiosity marsjárók jóvoltából, mivel a NASA a közösségi terekben is nagyon jól keveri a lapot. Mindig tesznek fel valami olyan sejtelmes alkotsát, amelyeken utána hetekig és hónapokig is pöröghetnek azok, akik imádnak nagy felbontású képeket nézegetni. Korábban már számtalan olyan elmélet látot napvilágot, hogy ezeken a fotókon nagyon is emberi dolgok tűnnek fel, persze a szakértők eddig minden szituációban cáfolni tudták az elméleteket.

Az utóbbi időkben a legnagyobb médiafigyelmet kapó összeesküvés-elmélet egy marsi kapu körül zajlott, amiről később kiderül, hogy csupán különböző természeti tevékenységek miatt alakult ki így a szikla, és ezekre a Földön is van példa.

Az utóbbi bő hónapban azonban több, nagyon érdekes kép és videó is felkerült a netre, amelyek alaposan megváltoztathatják azt a képet, amit a vörös bolygóról tudunk, ilyen többek között az, amelyiken a vörös bolygót mutatják messziről, úgy, hogy a porviharok éppen elhalkultak rajta, és bizony meglepő, hogy a bolygó felszíne nem is annyira vörös, mint azt mindig látjuk az ábrázolásokon.

Az elmúlt időszakban pedig még egy szenzációs videó is érkezett, amelyen azt láthatjuk, hogy milyen egy naplemente a vörös bolygón. Sokan valószínűleg nem is gonolták, hogy így nézhet ki ez a Földön is nagyon bámulatos jelenség. A közölt videó azonban szenzációs, míg nálunk a Nap vöröses színűre festi a tájat, mikor lemegy, a Marson ez úgy néz ki,

hogy kékben úszik a bolygó.

És hogy milyen szenzációs fotó érkezett most?

Többek között az Androgeek számolt be róla, hogy a Curiosity képeiből csináltak egy gyönyörű panorámaképet, kép napszak is látható a fotón, amely nagyon élesen mutatja be a marsi tájat. A fotó az úgynevezett Marker Band Valley régióról készült akkor, amikor tél van, így kevesebb a por is az atmoszférában, sokkal jobban látszódik a táj is.

Ez a híres Marker Band Valley, ahol korábban a Curiosity rover korábban váratlanul egy ősi tó jeleit fedezte fel, amiről korábban nem tudtak a szakértők sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás