promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Volkswagen neve? Sokan még csak nem is sejtik az igazságot
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország egyik legnépszerűbb autómárkájának neve érdekes jelentéssel bír.

Aki Magyarországon közlekedik, az minden egyes nap látja, hogy tele vannak Volkswagenekkel a hazai utak, hol újabb, hol régebbi, már-már igazi klasszikusnak nevezhető modellekkel. A VW rövidítésből is egyből felismerhető autómárka az utóbbi évtizedekben olyan ikonikus kocsikkal rukkolt elő, mint például a Golf, Polo, Passat vagy a Bogár – utóbbi a popkultúrában is nagy szerepet kapott, hiszen A kicsi kocsi-széria Herbie-je is egy ilyen modell volt.

A Volkswagen egy német vállalat, amit még 1937-ben alapítottak, manapság pedig a világ egyik legnagyobb autógyártójának számít. Több márka is tartozik alá a Volkswagenen kívül, hiszen egyebek között a Skoda, SEAT, Audi, Lamborghini, Bentley és a Porsche is a cégcsoport tulajdona. Ebből is látszik, hogy napjainkban a luxus felé is kacsintgat a vállalat, de eredetileg ennél jóval egyszerűbb célokkal kezdték el a járművek készítését.

A Volkswagen azért jött létre annak idején, hogy egy olcsó, egyszerű, de minőségi autót hozzanak össze a mérnökök a németeknek – de vajon mit is jelent az, hogy Volkswagen?

Nos, a cél meghatározása után mondhatni adta magát az elnevezés, ugyanis a Volkswagen azt jelenti, hogy „népautó”, vagyis egy olyan kocsi, amit megengedhetnek maguknak az emberek, jól kiszolgálja az igényeket, és mindenki elégedett lehet vele, illetve a minőségével – állítólag Adolf Hitler ötlete volt a „népautó”, de ezzel kapcsolatban a mai napig eléggé megoszlanak a vélemények.

Annak idején elvileg a magyar származású Barényi Béla tervrajzait vette alapul Ferdinand Porsche, hogy elkészítse az első Volkswagen járművet, ami hatalmas sikert aratott, ezzel pedig úgy megalapozták akkoriban a VW-t, hogy még most is az autóipar megkerülhetetlen titánjának számít – ráadásul úgy, hogy bizonyos szempontból megmaradt a „népautó” jelleg.

Itt lehet megnézni egy érdekes videót a Volkswagenről és a Bogárról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás