promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Mitsubishi autómárka neve? Óriási meglepetés ér a cikkben
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mit is jelent valójában, gondoltál volna erre?

Ha autómárkákat kellene felsorolni, akkor valószínűleg a legnagyobbak közül azonnal jónéhány japán céget is bedobnánk a klasszikus európai autómárkák után. A szigetországnak ugyanis számos autómárkája van, amelyek közül néhány világszerte ismert és elismert. Soknak pedig immár nagyon sok magyar kapcsolódási pontja is van, a Suzukit péládul úgy is hívják, hogy a "mi autónk".

És még milyen autómárkák juthatnak az eszedbe? Itt van például Toyota, amely a világ legnagyobb autógyártója, és olyan modelleket kínál, mint a Corolla, a Camry, a Prius és a Lexus. Vagy például a Honda, amely számos kategóriában élen jár, és olyan modelljei közé tartozik a Civic, az Accord, a CR-V és az Acura is. De azonnal mondhatnánk a Mazdát is, amely olyan népszerű modelleket kínál, mint a Mazda3, a Mazda6 vagy éppen az MX-5 Miata.

És persze azonnal itt van a Mitsubishi is.

Vajon mit jelent a márkanév?

A Mitsubishi márkanév japán eredetű, és két szó összetételéből jön. Az első szó, a "Mitsu" jelentése "három", míg a második szó, a "bishi" jelentése "gyémánt". A kifejezés összefűzve tehát azt jelenti, hogy "három gyémánt". És ennek a legendás hármas összefűzésnek mi köze a márkához, van-e egyáltalán valamiféle történelmi jelentősége?

Igen.

Ez a logó és az elnevezés utal arra, hogy a Mitsubishi egykor három vállalatból állt: a Mitsubishi Bank, a Mitsubishi Corporation és a Mitsubishi Heavy Industries. A három gyémánt formája továbbra is megtalálható a vállalat logójában, amelyet szinte minden nap is látunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás