promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felfedezés a japán Csernobilban, igazi kincseket talált titokban egy kalandvágyó férfi, de van egy kis bökkenő
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fukusimai atomerőmű-baleset helyszíne igazán érdekes hátrahagyott dolgokkal van tele.

Az 1986-os csernobili atomkatasztrófa örökre az emberiség egyik legszörnyűbb eseménye marad, hiszen még most is érezzük a hatásait. 2011-ben sajnos történt egy hasonló eset Japánban, mikor a földrengés és a cunami súlyos károkat okozott a Fukusimai Daiicsi atomerőműben, amiből ennek hatására nagy mennyiségben jutottak ki radioaktív anyagok – sokan csak a japán Csernobilként hivatkoznak a tragédiára.

Rengeteg embert kellett evakuálni Fukusimából, most is vannak ott kifejezetten veszélyes helyek. A legtöbben teljesen hátrahagyták az ottani életüket, és sosem tértek vissza, hiszen a sugárzás miatt kénytelenek voltak máshol letelepedni – de most egy Bob Thissen nevű felfedező úgy döntött, hogy titokban bemerészkedik a területre, és megnézi, hogy milyenek most ott a körülmények.

A férfi egy egészen elképesztő felfedezést tett, ami egyszerre érdekes és mélységesen elkeserítő, hiszen kincseket talált, amik mégis teljesen értéktelenek.

Bob Thissen különleges kocsikra lelt a fukusimai katasztrófazónában. Porsche, Mercedes és még rengeteg csúcskocsi hever ott hátrahagyva, a legtöbb ráadásul most is tökéletes, teljesen új állapotban pihen a kereskedésekben. Ezek alap esetben nagyon sok pénzbe kerülnének, főleg így, többnyire nullkilométeresen, de van egy komoly bökkenő: a sugárzás miatt egy forintot sem érnek már ezek a járművek.

A felfedező kifejezetten a régi autókereskedéseket célozta meg, de út közben talált olyan mezőket is, ahol annak idején összegyűjtötték a kocsikat. Szomorú látvány volt, hiszen valóban gyönyörű járművekről van szó, amiknek így sajnos az marad a sorsuk, hogy csendben elrohadnak.

Itt lehet megnézni egy videót a fukusimai atomerőmű-balesetről és annak utóhatásairól:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás