promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kis barna foltokat vettél észre a tojásokon, veszélyesek lehetnek?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Biztos, hogy te is már észrevetted ezeket.

Rengetegen olyan kis apróság lehet a mindennapokban, amelyeket már számtalanszor megkérdeztünk magunkról, amelyekkel kapcsolatban már számtalan kérdést tettünk fel magunknak, aztán mégsem mentünk utána a dolgoknak, mert elfelejtettük, vagy valami közbejött, és újra és újra abba a helyzetbe kerültünk, hogy nem találtunk rájuk választ. Ilyen a mindennapokban feljövő kérdés lehet például a háztartásba vásárolt tojások esetén, amikor vásárlás előtt megnézzük őket a dobozokban a polcokon, hogy vajon mindegyik épségban van-e, szépek-e az adott tojások.

Aztán olyan kérdéseket is felteszünk magunknak, hogy miért van egy-egy fehérebb színű, vagy teljesen világos színű tojás a dobozban akkor, amikor a többi barna színű? Illetve azt is meg szoktuk kérdezni valószínűleg a tojásokkal kapcsolatban, hogy mégis mit jelenthetnek azok a kis barna foltok a felületükön?

És ezek a kérdések valószínűleg főzés előtt is feljönnek bennünk, amikor kivesszük a dobozból őket, hogy aztán elkészítsük belőlük életünk egyik legjobb ebédjét, vacsoráját, vagy reggelijét.

Baj van ezekkel a barna foltokkal, jeleznek nekünk valamit?

Ezek a tojások semmiben nem különböznek a többitől, igazából akkor keletkeznek, amiko a tojás még a tyúkban van. A tojás ugyanis halad és forog a tyúkban a petevezetékben, és ha lelassul, akkor bizony ennek az lesz az eredménye, hogy a tojások pöttyösek lesznek. Függ továbbá attól is, hogy milyen táppal etették a tyúkot, illetve néhány faj esetében előfordul, hogy nagyobb eséllyel tojnak ilyen pettyes tojásokat, ilyen például a Welsumi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás