promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te is letöltötted ezt a filmet? Vele együtt egy vírust is kaptál, szóval azonnal töröld
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen töltenek le illegálisan filmeket az internetről, és most az egyikben vírus is lapul.

Sokan kérdezik, hogy a modern streaming világban ki az, aki torrentről tölti le a filmeket? Meg fogunk lepődni, de elég sokan. Ha mondjuk van egy HBO MAX, egy Netflix, hozzá meg még egy Disney+ előfizetésünk, akkor ezért a háromért így már elég borsos árat kell fizetni, de hát ezeket kiegészíthetjük még több szolgáltatóval.

A Netflix újításként elindított egy új előfizetői csomagot, ami olcsóbb, de így el kell viselnünk a reklámokat. A cégnek bejött a dolog, mert már ötmillió előfizető tette le a voksát emellett.

De ha jól megy streaming, akkor miért nem lehetett kiirtani az interneten a torrentezést? Ugyebár egyre több szolgáltató akart egy kis szeletet a tortából, és a végére túl sokan lettek. Ahogy fent is említettük, gyakorlatilag elég szép összeget vonnának le a bankkártyánkról havonta, ha mindegyik felületre előfizetnénk.

Ha egy film olyan szolgáltatóhoz kerül fel, ami mondjuk nincsen egy felhasználónak, akkor egyetlen alkotásért nem fog előfizetni, inkább letölti internetről. Természetesen a torrentezésnek is vannak veszélyei, szóval nem árt vigyázni.

Most a ReasonLabs adott ki egy figyelmeztetést, hogy vírust tölthetünk le egy roppant népszerű film helyett. Nos, leplezzük is le, hogy az van veszélyben, aki a Super Mario Bros.: A film című alkotást szeretné megnézni otthon.

Ha letöltjük persze még nincsen baj, de van benne két exe fájl, amikre semmiképpen sem szabad kattintani, különben már el is szabadítjuk a trójai vírust a gépünkön. Ezeknek ez a neve: the super mario bros moviehd.exe, valamint the super mario bros moviecam.exe.

A rosszindulatú szoftver olyan bővítményt telepít, amivel a jelszavainkat is könnyen el tudja lopni. Hasonló exe fájlok nem csak az új  Super Mario Bros. filmben lehetnek, szóval nem árt vigyázni az illegális letöltéssel.

Amúgy maga az alkotás jól muzsikált a mozikban, mivel 100 millió dollárból készült, de 1 milliárd 221 milliós bevételt hozott világszerte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás