promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Windowst használsz? Vírusos ez a népszerű alkalmazás, ráadásul nagyon elvetemülten ássa be magát a rendszerbe
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még a Windows Defendert is át tudja verni, de nézzük meg, hogy miről van szó pontosan!

Mondhatni szépen terjed a Windows 11, de a többség még nem szívesen vált át a Windows 10-ről. Tény, hogy az elején még voltak problémák a 11-es rendszerrel, de most már tényleg megéri felrakni a gépünkre, laptopunkra.  

Jelen állapot szerint Windows 10 Home, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Pro, Windows 10 Education és iOT Enterprise verziók 2025. október 14-ig kapják meg a szükséges frissítéseket, vagyis addig lesznek támogatva, onnantól pedig már csak a Windows 11-et érdemes használni.

Közben a digitális világban mindig résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. A hackerek rengeteg átverést alkalmaznak, hogy megszerezzék tőlünk ezeket, és visszaéljenek vele.

Arra is érdemes figyelni, hogy soha ne nyissunk meg olyan fájlmellékleteket, amelyeket nem várt, vagy amelyeket ismeretlen személyektől kaptunk. Azonban mi a helyzet, ha a vírust mi magunk szabadítjuk rá a gépünkre? Ez is megtörténhet, és az utóbbi időben rengeteg ember meg is tette.

A kártevőt a Check Point Research elemzőcég szúrta ki, amit egy asztali Google Translate alkalmazásba rejtettek bele. A PC World beszámolója szerint az egész egy török hacker műve - a fejlesztő Nitrokod Inc. néven dolgozik

 Mivel a kiegészítő ingyenesen letölthető, így jóval több, mint 100 ezer ember fel is rakta a gépére. Ha mi is köztük vagyunk, azonnal törüljük.

A Google Translate Desktop nagyjából egy hónapig elvan, de közben azért eltakarít maga után és a Windows Defender kivételeihez is hozzá adja magát, hogy a felhasználó ne kapjon riasztást. Ha minden kész, elkezd kriptovalutát bányászni, a gépünk meg őrülten lelassul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás