promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus piramisokat találtak a világ túlsó felén, de van egy kis bökkenő, minden a tenger mélyén van - íme a japán Atlantisz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Yonugani elképesztő monumentlis alkotásai ámulatba ejtik a világot.

A Japánhoz tartozó Yonugani-szigetek mellett a tenger alján elképesztő, monumentális és gigantikus, piramisszerű alkotásokat találtak, mindezeket pedig egy búvár fedezte fel merülés közben. A monumentális alkotások után a helyet elnevezték japán Atlantisznak is, hiszen a formák olyan, mintha egy egész nagy várost adnának ki a japán partok mellett.

A tudósok persze nem értenek abban eget, hogy pontosan mit is ábrázolhatnak ezek az alkotások, míg sok szakértő az egyiptomi társaikhoz hasonló piramisokról beszél, addig néhány tudós szerint ezek nem is mesterséges alkotások, hanem a természet formázta meg őket ilyenre, erózió nyomán jöttek létre a korábbi évszázadokban.

Nemcsak a geológusok jelentke meg szinte rögtön a területen, de a történészek is hamar odasiettek, hogy tanulmányozhassák a legújabb technológiák segítségével a sziklákat a tenger alatt.

Sok tudós szerint viszont ez bizony egy korábban élt nép lenyomata, a romok pedig 2-3000 évesek, és valóban korábban épületeknek használták ezeket az alkotásokat. Ezt az elméletet támasztja az is alá, hogy a környékne találtak olyan barlangokat is a víz alatt, ahol cseppköveket is találtak, tehát alamikor itt szárazföldnek kellett lennie. Sokak szerint egy régen eltűnt nép, a japánok előtt területet benépesítő Jomon nép maradványai lehetnek, amelyek hosszú idő után mutatták meg magukat. A romok amúgy leginkább a világ más tájékán is látható zikkuratszerű lépcsős piramisokra hasonlítanak, és kiemelkednek a környezetükből.

Bár nincs konszenzus a maradványok vizsgálatát illetően a tudósok között, a szakértők abban egyetértenek, hogy korábban ezek a formák a felszínen lehettek, és később süllyedhettek csak le.

Így néznek ki a romok a víz alatt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás