promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felkavaró felfedezés az Egyenlítőnél, a régészek is meghökkentek attól, amit egy rejtélyes sírban találtak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyenesen hátborzongató, amit a régészek feltártak, 2100 éve lapult a föld mélyén a titok.

A régészek munkája nem olyan, mint a filmekben, hiszen a való életben nem fedeznek fel minden egyes nap olyan dolgokat, amik hirtelen teljesen megváltoztatják a világot. Ilyesmi csak ritkán adatik meg, mivel manapság már elég nehéz újat mutatni, általában csak árnyalják az újabb leletek a meglévő információinkat – de 2014 és 2016 között volt egy ásatás, ahol olyasmire leltek, ami valóban ledöbbentett mindenkit.

Az Egyenlítő országában, Ecuadorban találtak összesen 11 holttestet eltemetve, állítólag 2100 éve pihentek a föld alatt érintetlenül, titokban. Ez már önmagában is izgalmas lehet egy régésznek, viszont jobban megvizsgálva a leleteket, rájöttek a szakértők, hogy valami olyasmiről van szó, amire eddig még sosem volt példa – a felfedezés pedig egyszerre volt félelmetes és elgondolkodtató.

A holttestek között volt kettő, amik csecsemőkhöz tartoztak, a fejükön pedig koponyából készült sisakok voltak.

Ilyet még sosem láttak a régészek, ráadásul rengeteg kérdést vetett fel a hátborzongató dolog: egyrészt nem tudták hirtelen megmondani, hogy vajon miért csak két csecsemőnél volt ez, amikor több gyerek is volt a sírban; másrészt arra sem tudták a választ, hogy vajon miért csinálták ezt annak idején, hiszen nagyon szokatlan, hogy ilyet tettek, egyáltalán nem jellemző a környék eddigi civilizációira ez a szokás.

Az elméletek szerint túlvilágra szóló védelem lehetett a koponyák feladata, de arra nem jöttek rá, hogy akkor a többieknél miért nem volt ilyesmi. Vannak olyan szakemberek, akik azt mondják, hogy a nagyon fiatalon elhunyt csecsemőket nehezebben engedték el a szüleik, ezért próbálták meg őket így védeni – vagyis érzelmi alapú volt a döntés oka, de ez is csupán egy feltételezés.

Itt lehet megtekinteni egy videót a leletekről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás