promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sikító múmiákat találtak egy tömegsírban, szörnyű igazságot rejtenek a hátborzongató maradványok
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volt olyan múmia is, akit élve temettek el.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van már, hogy nemcsak Egyiptomban vannak múmiák, hanem a világ többi részén is. Egyebek között Mexikóban is találtak már mumifikálódott emberi maradványokat, de volt ott egy eset, ami teljesen ledöbbentette a szakértőket, ugyanis a felfedezett holttestek arcán látni lehetett a hátborzongató horrort, mintha most is hang nélkül sikítanának – kiderült, hogy ennek igazán rettenetes oka van.

Egy rejtélyes tömegsírra leltek, ami tele volt ezekkel az úgynevezett sikító múmiákkal, amik nagyjából 1830 és 1950 között hevertek ott érintetlenül. Hamar kiderült, hogy nem véletlenül helyezték ezeket az emberi maradványokat egy helyre, ugyanis annak idején durva kolera-járvány volt, és olyan sok áldozatot szedett, hogy kénytelenek voltak ilyen eszközökhöz folyamodni – rettegtek a betegség terjedésétől.

A temetőkben is hasonló sikító múmiákat találtak, amiknek állítólag a mérhetetlen fájdalom miatt volt ilyen az arcuk – de az is közrejátszott ebben, hogy természetes úton mumifikálódtak, így a bőrük a koponyájukra feszült, ezért néznek most ki így.

Ezek a félelmetes arckifejezéssel és testtartással rendelkező holttestek jelenleg a Guanajuatóban található Múmiamúzeumban vannak elhelyezve, ugyanis az utóbbi évtizedekben igazi turistalátványosságnak számítanak, mióta kiállították őket. Sok múmiához úgy jutottak hozzá, hogy a családtagok nem tudták fizetni a sírhelyek bérleti díjait, így nemes egyszerűséggel csak kiásták és eltávolították őket a helyükről, és végül itt kötöttek ki.

A kutatók találtak egy olyan emberi maradványt is, amin egészen felkavaró jelek utalnak arra, hogy élve temették el az illetőt. A nő valószínűleg beteg volt, és azt hitték, hogy már meghalt, de valójában nem, a koporsójában ébredt fel, és még saját magába is beleharapott kínjában – utolsó óráiban az igazi földi poklot kellett átélnie.

Egy olyan várandós múmiát is felfedeztek a szakemberek, aminek még a meg nem született gyermeke is mumifikálódott, a 24 hetes magzat állítólag a világ legfiatalabb múmiája – a kolera miatt hunytak el mindketten.

Akit érdekel a Múmiamúzeum, az ebben a videóban megnézheti, milyen borzalmakat rejteget:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás