promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus dolgot találtak a tenger mélyén Olaszország partjainál, azonnal elhűlsz ettől a látványtól - íme a Római Birodalom Las Vegasa
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő víz alatti világ tárult fel.

Évezredek óta él Atlantisz legendája, amely egy elképesztő fejlettségű városról szól, és amely igazából a víz alá sülyledt. Már az ókor nagymesterei is lejegyezték a történetet, amely azóta folyamatosan, korszakról korszakra újra és újra megragadja az emberek fantáziáját. És míg korábban csak írásművek születtek, amelyeket Atlantisz ihletett, a 20. században már elképesztően sok filmfeldolgozás is készült, amelyek kissé a maguk képére is formálták persze a legendát.

Ám a legendák nemcsak a művészeket kebelezték be teljesen, hanem a régészet fénykorában magukat a szakértőket is, akik a meséket hallva úgy gondolták, hogy megkeresik Atlantisz elveszett városát. Persze nem találtak semmit, viszont elsüllyedt városok sokaságát találták meg a tengerek és óceának alján az elmúlt évtizedekben. Ezek közül is nagyon híres az, amelyik Olaszország partjai mellett fekszik a víz alatt, Baia-nak hívják.

Ez a város amúgy elképesztő mozaikpadlójairól is híres, amelyek még így a város teljes víz alá kerülése után is nagyon jó állapotban látszódnak a víz alján.

Nagyon sok érdekesség tartozik a városhoz, amit manapság a Római Birodalom Las Vegasaként is emlegetnek, hiszen szerencsejáték is folyt a falai között. Ismertségét pedig a bővízű kénes forrásoknak köszönheti, rengetegen fordultak meg a híres fürdővárosban az évszázadok alatt, úgy mint Julius Caesar vagy éppen Antonius. Baia-t imádta a római elit, ezért hatalmas villákat is építettek a területen. A virágzó város később a terület vulkanikus tevékenysége után került a víz aljára.

Manapság is megtekinthető, páratlan élményben lehet része annak, aki beül egy übegfenekű csónakba, hogy a romok felé emelkedve a víz mélyére láthasson:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás