promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüli élet nyomaira bukkantak a Naprendszerben? A NASA tudósai teljesen ledöbbentek a felfedezéstől
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakértők azonnal missziót indítanának a titokzatos égitestekre.

Mikor az ősemberek annak idején felnéztek éjszaka az égre, azt hitték a csillagokról, hogy azok is csak olyan tábortüzek, mint amilyenek mellett éppen ők is ültek. Persze jóval később kiderült, hogy nem erről van szó, a rejtélyekkel teli világűr pedig azóta is folyamatosan izgalmakkal szolgál az emberiség számára – már a körülöttünk keringő égitestről, a Holdról is kiderült pár egészen elképesztő dolog.

A NASA tudósai folyamatosan azon vannak, hogy válaszokat találjanak, és jobban megértsük a világűr működését, illetve az ott zajló eseményeket. A Naprendszerünk bolygóit is szinte megállás nélkül figyelik, vizsgálják, hátha történik egy olyan felfedezés, ami mindent megváltoztathat – most pedig igazán ígéretes dologra bukkantak a szakemberek, ami könnyen lehet, hogy bizonyítja majd a földönkívüliek létezését.

Az Uránusznak összesen 27 ismert holdja van, és elképzelhető, hogy közülük akár négyen is van élet.

A mintákat vizsgálva arra jutottak a NASA-nál, hogy az Ariel, Oberon, Titánia és az Umbriel nevezetű holdak jeges felszíne alatt hatalmas mennyiségű, folyékony víz lehet, ami esetleg alkalmas arra, hogy akár élet is legyen benne. A tudósok teljesen ledöbbentek ettől a felfedezéstől, mivel olyan hideg van az Uránuszon és a környékén, hogy ez szinte lehetetlenségnek számít.

A kutatások során kiderült, hogy ugyan valóban rettenetesen hideg van ezeknek az égitesteknek a felszínén, de a maghőnek és a víz só, illetve ammónia tartalmának köszönhetően valóban folyékony óceánok lehetnek a föld mélyében. Nem csoda, hogy a szakemberek azonnal missziót indítanának az Uránusz holdjaira, hiszen ezek alapján tényleg esélyes, hogy van élet ezeken a helyeken – bár nagy valószínűséggel inkább mikroorganizmusokról van szó, és nem egy intelligens űrlény-civilizációról.

Itt lehet megnézni a NASA legújabb fotóját az Uránuszról – a felvételt a James Webb űrtávcső készítette:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás