promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló videót tett közzé a NASA a világűrből, gigantikus objektum tűnik fel a végén - megmutatja a videó, hogy milyen kicsik vagyunk
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az a videó, amely megmutatja az iagzságot, hogy mekkora az univerzum. És mi milyen kicsik vagyunk.

Az elmúlt időszakban elképesztően megélénkült az érdeklődés az űrkutatás iránt, ez nagyban köszönhető annak, hogy a NASA nagyon jól kommunikál, szinte az összes közösségimédia csatornán jelen vannak, és nemcsak érdekességekről számolnak be, hanem azért, hogy tele legyél izgalmas válaszokkal, és persze újra és újra izgalmas kérdésekkel, a szakértőik, a tudományos élet elitje rendszeresen tudósít nagyon érdekes felfedezésekről is. A Perserverance marsi küldetése, majd a James Webb űrtávcső gyönyürű fotói pedig még jobban megélénkítették az érdeklődést.

És most majd jön az ARTEMIS, és újra a Holdraszállás.

A NASA most a Youtube-ra töltött fel egy szuperizgalmas, a végén pedig tényleg meglehetősen sokkoló videót, amely megmutatja, hogy mekkora az univerzum, még a Naprendszer és a Nap is apró ahhoz képest, ami ezen kívül van. Az animáció a szupermasszív fekete lyukakról készült. Az animáció nélkül csupán számokról tudnánk beszélni a masszív fekete lyukak esetén a méretekről, ám a most feltöltött videó meglehetősen közel hozza hozzánk ezeket az objektumokat, amelyek a világegyetem legnehezebb objektumai közé tartoznak.

Érdekesség, de egy fekete lyuk 3-10-szer nagyobbak tömegben, mint a Napunk.

És hogy melyik az a fekete lyuk, amelyik eddig a legnagyobb, a legnagyobb tömegű és méretű, és a NASA már fel is fedezte? Itt jön az óriási meghökkenés majd a videó láttán, ez majd a legvégén érkezik, és bizony nem írjuk le rosszul, ez bizony 66 milliárdszor nagyobb tömegű, mint a Nap. Azt nehéz megmondani, hogy ezek miként jöttek létre, de a gravitációs hullámokat már vizsgálják a tudósok, és ezek a későbbiekben válaszokkal szolgálhatnak.

Ton-618-nak hívják ezt az óriási,  szupermasszív fekete lyukat, és most jöjjön a megdöbbentő videó:

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás