promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfejtették a Bermuda-háromszög hátborzongató eltűnéseinek rejtélyét, végig az orrunk előtt volt a megoldás?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Földönkívüliek és démoni erők is felmerültek már a Bermuda-háromszöggel kapcsolatban.

A bolygó egyik legrejtélyesebb helye az Atlanti-óceánon található Bermuda-háromszög, ami leginkább arról híres, hogy rengeteg hajó és repülő tűnt el ott titokzatos módon. Állítólag még a műszerek sem működnek arra, így egészen hajmeresztő teóriák születtek azzal kapcsolatban, hogy mi állhat a szörnyűségek mögött – van, aki szerint űrlények szedik ott áldozataikat, de az is elterjedt már, hogy túlvilági erők garázdálkodnak.

A Bermuda-háromszög egyik legfelkapottabb esete volt, mikor 1945-ben nyom nélkül eltűnt ott egy katonai repülő, majd a felkutatására küldött járműnek is azonnal nyoma veszett. Azóta is rettegve beszélnek az emberek erről a helyről, több film és sorozat is készült a témában, és általában mindig valamilyen misztikus dolog volt a hunyó – de úgy tűnik, hogy valójában jóval egyszerűbb a válasz.

Egy ausztrál tudós, Karl Kruszelnicki arra a következtetésre jutott, hogy nem a földönkívüliek és nem is démonok, vagy hasonló lények állnak a Bermuda-háromszög hátborzongató eltűnései mögött, hanem egyszerűen csak az esetenként nagyon kedvezőtlen időjárási körülmények, az emberi figyelmetlenség, illetve a környékre jellemző, nagy forgalom – és akármennyire is egyszerűen hangzik, van alapja.

A szakember szerint a Bermuda-háromszögben nincs semmi különleges, vagy bármi, ami kiemelkedne az átlagból, arányaiban annyi eltűnés van ott, mint máshol, ráadásul igazán cudar tud lenni az időjárás, mivel akár 15 méteres hullámok is lehetnek. Vagyis csupán túl van misztifikálva ez a terület, és egyáltalán nem olyan titokzatos, mint ahogy azt a számtalan legenda és történet sejteti – de persze mindenki eldöntheti magának, hogy miben hisz.

Itt lehet megnézni egy érdekes videót a Bermuda-háromszögről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás