promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült az 51-es körzet egyik legmocskosabb titka, hogy volt erre képes az amerikai kormány?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évtizedeken keresztül titkolták a szörnyűséget, de végül mindenre fény derült.

A Nevadában található 51-es körzet a bolygó egyik legtitokzatosabb helye, hiszen rengeteg űrlényekkel kapcsolatos összeesküvés-elméletközéppontjában főszerepet játszik. Több évtizede szárnyalnak a pletykák, hogy az amerikai kormány ott kísérletezik földönkívüli technológiákkal, illetve a Földön lezuhant űrhajók és űrlények maradványai is mindig ott kötnek ki – de persze ezekre nincsenek bizonyítékok.

Az biztos, hogy rengeteg a gyanús dolog az 51-es körzettel kapcsolatban, így érthető, hogy táptalaja az ufó teóriáknak. Az sem segít az itt található katonai támaszponttal kapcsolatos feltételezések eloszlatásában, hogy valóban nagy a titkolózás, nem éppen nyílt és átlátszó a működése – ráadásul most kiderült valami, ami több évtizeddel korábban történt, de még most is meghökkentő.

Állítólag még 1955-ben egy szupertitkos küldetés során lezuhant az 51-es körzetnél egy különleges katonai repülő, ami 14 embert, és elvileg elég rejtélyes dolgokat szállított. A jármű a radar alatt mozgott, hogy ne tudják követni, viszont a rossz időjárási körülmények miatt a földbe csapódott – a fedélzeten mindenki meghalt, utána pedig egészen felháborító dolgot tett az amerikai kormány.

Kimentek a helyszínre, összeszedtek mindent, ami bármit is elárulhatna a repülőről, illetve annak rejtélyes rakományáról (ami akár egy földönkívüli holtteste is lehetett egyesek szerint), majd másnap darabjaira robbantották a roncsokat. Az áldozatok családtagjait viszont nem értesítették a tragikus balesetről, így egészen 1998-ig kellett várniuk arra, hogy megtudják, mi történt a szeretteikkel – ez pedig sokak szerint hatalmas kegyetlenség.

Egy YouTube-er pár éve elhatározta, hogy elmegy az 51-es körzetbe, és felkutatja a roncsokat, hátha talál valamit, és meglepő módon sikerrel járt. Jól látható, hogy valóban felrobbantották a repülőt, és ezzel próbálták eltussolni a dolgot, aminek a részleteit titkosított akták őrizték több évtizeden keresztül – itt lehet megnézni a felfedezésről készült videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás