promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan kinézetű, óriási tárgyra bukkantak egy ősi japán erdő mélyén, a tudósok nem tudják a választ rá
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő kínézetű dolog bújik meg az ősi Japán egyik fészkében.

Japán az érintetlen kis csoda, ahol gyönyörű, virágzó cseresznyefák mellett sétálhatunk a végtelenben és szenzációsan szép tájakon barangolhatunk. És bizony az erdő mélye rejthet olyan csodákat is, amire nem vagyunk felkészülve. Érdemes tehát egy nagy Japán kirándulás vagy kiruccanás előtt feltérképezni az interneten is, hogy milyen rejtett kis csodák várhatnak ránk.

Nara tartományban található például az Asuka nevű történelmi hely, amely egykor az ősi Japán egyik központja volt, manapság viszont csak 4-5000 ember lakik itt. Történelmi hely, ahol a régi sziget hagyományaival ismerkedhetünk meg, akár több ezer éves látnivalókkal ismerkedhetünk meg. A történelmi város környékén rengeteg megalites építmény van, illetve olyan megalites sírok, amelyek néhol kisebb piramisokhoz hasonlítanak. A legismertebb ilyen megalites sír az Ishibutai kofun.

Ám még ennél is izgalmasabb sziklafaragványok fekszenek Asuka közelében az erdők mélyén,

amelyek rendeltetésére a mai napig nem sikerült rájönniük a szakértőknek és tudósoknak.

Ez a híres gránitszikla vagy gránitfaragvány a Masuda hajója névre hallgat, amelyre az interneten általában úgy találunk rá, hogy Masuda-no-iwafune. Egészen elképesztő látvány, és a méretei is óriásiak 11 méter hosszú és 8 méter széles sziklába vájták bele. És első blikkre tényleg úgy néz ki, mint valamiféle sci-fi-ből érkező földönkívüli űrhajó, teljesen szokatlan, már-már nagyon modern a kiképzése. Így természetesen a földönkívüli technológiával foglalkozók azt is felvetették, hogy valamiféle ősi, modern tudást rejthet, valamiféle földöntúli technológiát.

Mi lehetett a rendeltetése? Pontosan nem tudják megmondan a szakemberek sem, egyesek szerint ősi csillagvizsgáló, esetleg egy sír bejárata, amely végül nem készült el. De mivel a környék tele van buddhista emlékekkel, az is lehet, hogy egyfajta buddhista szentély volt több száz évvel ezelőtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás