promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyiptom mélyén olyan sokkoló dolgot találtak a föld alatt a tudósok, amire a mai napig nincs egyértelmű válasz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon rejtélyes nyomok vannak az egyik leghíresebb egyiptomi templomban.

Ha Egyiptomról és a rejtélyekről esik szó, a legtöbben azonnal a nagy piramisokra gondolnak, a rengeteg hozzűjuk kapcsolódón megoldatlan titokra, illetve sokan azonnal arra gondolnak, hogy igen, valószínűleg a földönkívülieknek vagy valamiféle rejtélyes történelmi civilizációnak is köze lehet az építményekhez. A nagy piramisok mellett azonban kevés szó esik egyéb, elképesztő rejtélyekről, amelyek a sivatag belsejében vannak elrejtve. 

Ilyen például Hathor temploma, azaz a Denderai templom, amit Hathornak, a szerelem istennőjének szenteltek, szinte az összes Egyiptommal foglalkozó nagy, ismeretterjesztő könyvben szerepel, nagyon sokatoknak biztos, hogy megvan az épület is a gyönyörű kiképzése után. A belseje is elképesztően látványos, hiszen a zodiákus van a mennyezetén.

De van egy olyan érdekesség is, amelyről kevesebb szó esik a mindennapokban, ezek a megolvadt gránitlépcsők, amelyek döbbenetes látványt nyújtanak. Mégis mi történhetett velük?

Az elkéepsztő, és a földtől elrugaszkodott magyarázatok szerint a megolvadt gránitlépcső (ami amúgy a tető elé egy feljáró) egyértelmű bizonyíték arra, hogy az ókori egyiptomiak rendelkeztek valamiféle elképesztő energaiforrással, illetve háborús fegyverekkel, amik az atombombához vagy lézerhez voltak hasonlatosak. Hathor amúgy az ókori Egyiptom egy időszakában a leginkább tisztelt istennő volt, a legendája szerint a csillagok közül érkezett.

A tudósok azonban tudnak mondani egyéb elméleteket is, így nem maradunk magyarázatok nélkül a mainstream tudomány részéről sem.

A szakértők egyéb magyarázatot mondanak, még ha végleges, pontos megállapítás egyelőre nincs is a rejtélyes elváltozásra. A korrózió, a nap hője, de az elképesztő gyalogos forgalom is szóba jöhet, utóbbira rengeteg példa van kolostorokból is. Az olvadás teóriát pedig az is gyengíti, hogy a lépcsőnak csak a közepe olvadt le, körülötte sehol máshol nem figyelhető meg "olvadás". Ám ez a teória elképesztő erővel van jelen az internet egyéb berkeiben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás