promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes piramisokat találtak Magyarországon? Elképesztő kép került elő, amely azóta is sokkban tartja az embereket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen elképesztő kép került elő, amely nagyon izgalmas feltételezéseknek enged szabad utat.

Az elmúlt időszakban a világ egyre több helyén kerülnek elő piramisok a klasszikus egyiptomiak mellett, amelyeket sokan arra vezetnek vissza, hogy ezek az építmények egyszer egy láncolatot alkottak a történelem során. Ilyen például a Magyarországhoz is közel eső boszniai piramisok rejtélye, amely évek óta tartja lázban a tudományos világot, illetve a turistákat is. A kínai piramisok esete is nagyon érdekes, ott a mai napig nem merték kinyitni a legnagyobb kínai császár síremlékét, pedig tudják, hogy elképesztő leletek rejtőznek a piramis gyomrában, viszont félnek attól, hogy az államgóvó technikák hiányában nagyon sok műtárgy elveszhet, és nem tudnák tudományos szempontból igényesen feldolgozni a sírhelyben rejtőző elképesztő dolgokat.

Piramisok Magyarországon is vannak?

Első hallásra egészen meredek lehet az állítás, de például a Hortobágyon és az alföldön elhelyezkedő, a honfoglalás előtti időkből származó temetkezési helyként szolgáló kunhalmokra is földpiramisokként hivatkoznak a szakemberek. Ezek a kunhalmok amúgy még a bronzkorból származhatnak.

De ezeken túl is hallhatunk magyar piramisokról más berkekben, és ilyenkor mindig a képes Krónika egyik képét, ábrázolását hozzák fel az ebben a témában érdeklődők. III. István koronázását ugyanis úgy ábrázolják a képes Kórónikában, hogy mögötte szemmel is jól láthatóan egy piramis látszik. A történelmi dokumentum, a krónika amúgy a 14. században keletkezett, tehát nem sokkal az Árpád-ház kihalása után. A kép IDE kattintva megnézhető.

Nagyon sok internetes blogban olvashatók, hogy ezek piramisok voltak valahol Magyarországon.

A kép első blikkre úgy tűnik, mintha szabályos gúla alakú piramist ábrázolna, ám a Képes Krónikában tööbb hasonló ábrázolás is látszódik, amelyek már kevésbé hasonlítanak piramisokra, inkább tűnnek szent hegyeknek, olyasféle helyszínnek, ahol a kiréyl beavatása, isteni erővel történő felruházása megtörténhetett, és ennek köze lehetett a pálos rendhez is. Sokan pedig a Pilis sejtik az ábrázolások hátterében. Illetve ezzel kapcsolatban elúhozzák azt a régóta közszájon forgó kutatási területet is, hogy létezhetett a Pilisben egy város, ahol a koronázások megtörténhettek, és ehhez kapcsolódnak a piramis alakú hegyek is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás