promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyilvánosságra hozták: 3 UFO-t lőtt le a Pentagon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Pentagon megerősítette, hogy UFO-kat lőttek le.

Miután 2023. február 4-én az amerikaiak lelőtték a kínai ballont, három azonosítatlan repülő tárgyat is megsemmisítettek. Annyit biztosra lehetett tudni, hogy a három objektumnak semmi köze nem volt Kínához, de mind ez idáig nem derült ki, hogy pontosan mik is lehettek.

Ahogy a Daily Star is megírta, az első - nagyjából autó méretű - tárgyat február 10-én lőtték le, miután megjelent egy F-22 Raptor vadászgép radarján. A második, henger alakú objektum 24 órával később jelent meg Yukon felett, a harmadik pedig szintén 24 órával később, 20 ezer láb magasan a Nagy-tavak felett - utóbbit egy F-16-os vadászgép semmisített meg. A védelmi tisztviselők akkor azt momndták róla, ghogy egy „pilóta nélküli nyolcszögletű szerkezetnek, potenciális megfigyelési képességekkel” rendelkező repülő.

A repülő tárgyak megsemmisítéséről videófelvételek is készültek, de a Pentagon nem akarta ezeket nyilvánosságra hozni. Több se kellett az UFO-hívőknek, rögtön elkezdett keringeni az interneten, hogy az amerikaiak valószínűleg több földönkívüli űrhajót lőttek le.

A Pentagon egy sajtósa most megtörte a csendet, és kiadott egy nyilatkozatot az azonosítatlan objektumokról készült felvételekkel kapcsolatban:

„Elmondhatom, hogy jelenleg nincs olyan kép vagy videó, amelyet ki tudnánk adni. A képek továbbra is titkosak, és nem kaptam semmilyen információt a besorolás változásának lehetséges idővonaláról. A Pentagonnak nem kell olyan felvételeket közzétennie, amelyek „biztonsági kockázatot” jelentenek”.

Sokak szerint a Pentagon ezzel megerősítette, hogy valóban UFO űrhajókat lőttek le februárban, de képeket továbbra sem fogják közzétenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás