promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért hiányzik több luxusszálloda 13. emelete? Az ok hátborzongató
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hajmeresztő módon tudtak befejezni egy vietnámi hotelt az 1960-as években.

Emberemlékezet óta a 13-as szám a balszerencse jelképe. Ez összefügghet azzal, hogy a világ legrosszabb eseményeinél vagy nagyobb katasztrófáinál érintett ez a szám. 13 tanítvány ült Jézus körül az utolsó vacsorán, a nagy Ausztrál bozóttűz 1939. január 13-én indult és a Costa Concordia is 2012. január 13-án szenvedett hajótörést.

A legtöbb szálloda tulajdonos is hasonlóképpen gondolkodik, ugyanis megfigyelhetjük, hogy sok szállodában nincs 13-as szoba, vagy 13. emeletet nem építik be. A legtöbb szállodában ezen a szinten foglal helyet a gépészet.

A vietnámi Nguyen Tan Doi nem sokat törődött a 13-as szám körülötti babonával. A milliárdos, aki akkoriban Dél-Vietnám leggazdagabb embere volt, 1960-ban építette a President Hotelt, mely eredeti elrendezésében 13 emelettel és 530 szobával rendelkezett. A francia építész már a tervek elkészültével jelezte a tulajdonosnak, hogy a nyugati hiedelmek szerint a 13-as szám balszerencsét hoz, de Nguyen úr figyelmen kívül hagyta az alkalmazottja szavait. Az első 12 szint megépítése gördülékenyen ment, de amint lerakták a 13. emelet első tégláit a dolgok démoni fordulatot vettek. Az emelet építése asorán több halálos baleset történt. A hírek szerint néhány munkás rejtélyes körülmények között leesett az építőállványról, még mások áramütést szenvedtek. Ezek a folyamatos balesetek szinte lehetetlenné tették az emelet befejezését.

A szállodatulajdonos leállította az építkezést 3 napra, miközben a hatóságok vizsgálatot rendeltek el. De a milliárdos szakemberek helyett egy médiumhoz fordult segítségért. És innentől lesz hátborzongató a történet, mert maga a dúsgazdag üzletember is megdöbbent, hogy mit tett a hivatásos szellemírtó. A legenda szerint megvásárolta 4 szűzlány holttestét egy közeli hullaházból és egyfajta voodoo szertartás keretein belül eltemette az épület 4 sarka alá a lányokat, hogy ellensúlyozza a 13. emelet átkát. Ezek utána hotel menetrend szerint elkészült. Elkészülte után az amerikai hadsereg bérelte ki az egész épületet és katonákat szállásoltak el benne. A 13. emelet sosem került beépítésre.

Az épületet azóta már lebontották, de a szomszédban lakók azóta is beszélnek a furcsa jelenségekről, amik a hotel körül történtek. Többen egybehangzóan állították, hogy több démon is lakott az épületben. Még a hotel építése alatt rejtélyes női sikolyokat hallottak és többen láttak női alakokat kiugrani az épületből. Egyesek szerint a 4 szűz lány szelleme még a mai napig a környéken kísértenek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás