promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy vörös turbános nő szelleme sétálgat a temetőben, többen is látták

Egy vörös turbános nő szelleme sétálgat a temetőben, többen is látták

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengeteg észlelést történt Amerika legrettegettebb temetőjében, az egyik szellem még a temetéseken is megjelenik.

A St. Louis temetőt az Egyesült Államok egyik leginkább kísértetjárta temetőjeként tartják számon, melyet 1789. augusztus 14-én alapítottak egy spanyol királyi parancsra. Ez a temető mindössze egy háztömbnyi terjedelemben, több mint 700 sírt és több mint 100 000 halottat őriz – és ez a szám folyamatosan növekszik, mivel még mindig aktív sírhely, amelyet helyiek és turisták is látogathatnak. Nem meglepő, hogy a pletykák szerint sok kísértet bolyong benne éjszakánként. Több mint 200 éve érkeznek jelentések olyan emberektől, akik találkoztak olyan szellemekkel, amelyek a St. Louis temetőt tekintik. Sok ember kísérelte meg, hogy sötétedés után bejusson a kísértetjárta temetőbe, hogy megpróbálja felvenni a kapcsolatot a szellemekkel, amelyek sötétedés után jönnek elő.

A leghíresebb szellem, amely a St. Louis temetőben látható, Marie Laveau, közismert nevén a Voodoo Királynő.  Marie 1801-ben született, és New Orleans történetének legtiszteltebb (és időnként legrettegettebb) voodoo-gyakorlójává vált. Gyakorolta a jóslást, az okkultizmust, és gyógynövényes gyógymódokkal dolgozott. Marie Laveau szellemét nem csak a temetőben, de számos helyen észlelték a francia negyedben, többek között a régi háza mellett. Leginkább a haja köré csavart vörös-fehér turbánról és a ragyogó színű ruhákról lehet felismerni. A temetőben egyének arról számoltak be, hogy látták Marie Laveau szellemét, amint átsétált a sírokon.

A másik ismert híres kísértet Henry Vignes szelleme. Henry Vignes egy tengerész volt, aki egy panzió tulajdonosára bízta a családi sírjának tulajdoni papírjait. Míg Henry a tengeren volt a fogadós eladta a sírhelyeket, melyeket az elszegényedett Henry nem tudott visszavásárolni így halála utána a temető szegény részlegében, egy jelöletlen sírba temették el. Bár testét több mint egy évszázaddal ezelőtt helyezték örök nyugalomra, Henry Vignes szellemét még a mai napig látják a temetőben bolyongani. A leírás szerint magas, kék szemű, aki annyira élőnek tűnik, hogy a temető látogatói gyanútlanul beszélgetnek vele. Állítólag Henry szelleme még a temetéseken is felbukkan és megjelenik a gyászoló mögött, majd megkérdezi, hogy van-e még hely a sírban!

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás