promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató bizonyíték a vámpírok létezésére, ettől a történettől nem fogsz ma aludni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hátborzongató legenda szővi körül a „koporsós lányok” történetét. Vajon ők lehettek az első vámpírok Amerikában?

A koporsós lányok 1728-ban érkeztek Amerikába, miután közel hat hónapot hánykolódtak az Atlanti-óceán zord vizein, hogy megérkezhessenek az Ígéret földjére. A francia király parancsára Quebec püspöke által kiválasztott szűz lányok mindegyike fiatal korú és megfelelő származású volt. Csak egy feladatot kaptak, mégpedig megházasodni egy louisianai gyarmat francia gyarmatosítójával. Nevüket onnan kapták, hogy értékeiket egy koporsó alakú bőröndben hozták át a tengeren.

Már érkezésükkor hátborzongató pletykák kezdtek keringeni a városban, miszerint a lányok vámpírok lehetnek. „Pâle” azaz sápadtnak nevezték őket az ott élő franciák, mivel a lányok fehér bőrük kipirosodott és felhólyagosodott a forró szubtrópusi nap hatására.

A lányok érkezésük után a házasságukig az ursuli apácák gondozása és védelme alatt álltak. De ezután sorsuk nem túl szerencsésen alakult, hiszen új férjeik nem bántak velük kesztyűs kézzel. Sokan kényszerházasságot kötöttek, mások, akiknek nem sikerült megházasodniuk és egyedül maradtak prostitúcióra kényszerültek.

A lányok koporsó alakú ládáit a Ursuline-kolostor nővérei vették magukhoz és a kolostor harmadik emeletére vitték fel őket. A harmadik emelet ablakai és ajtók zárva voltak és úgy is maradtak. Nem sokkal később, mikor az apácák visszatértek rájöttek, hogy a ládák, amiben a lányok poggyászai kellett volna, hogy legyenek, teljesen üresek. Mivel attól tartottak az apácák, hogy a fiatal lányok természetfeletti lények lehetnek, gondoskodtak arról, hogy soha semmi nem hagyhatja el a harmadik emeletet. Az ajtókat bereteszelték, az ablakok szögeit maga a pápa áldotta meg és zárta le.

1978-ban két paranormális nyomozó arra kereste a választ a „dobozos lányok” legendája kapcsán, hogy a fiatal nők valóban vámpírok voltak-e. Ellátogattak a Ursuline kolostorhoz, ahova nem engedték őket be, ezért úgy döntöttek, hogy maradnak éjszakára, hátha tapasztalnak valami szokatlant. Nem sikerült ébren maradniuk és álmukban valami szörnyűség történt velük. Az eseményeket rögzítő kamerák leálltak és sötét képet rögzítettek. Másnap reggel megtalálták a nyomozók holttestét. A testüket felhasították, mintha állat karma végzett volna velük. Testüket kivéreztették. Azóta sokan a vámpírok létezését származtatják a koporsós lányok legendájától.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás