promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkolóan gigantikus dolgot találtak az óceán mélyén, Kalifornia partjainál lenyűgöző látvány fogadta a tudósokat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő, hogy mit találtak az óceán mélyén.​

Az óceán mélye elképesztő kincseket tartogat az emberiség számára a mai napig. Rengeteg felfedezetlen térség található a hatalmas vízrengeteg alatt, és most nem elsősorban arról van szó, hogy bármelyik pillanatban megtalálhatjuk a mesékből ismert Atlantisz legendás romjait, sokkal inkább természeti csodákról, valamint sosem ismert állatfajokról van szó. Korábban szinte minden évben jöttek híradások, hogy fedeztek fel olyan fajokat, amelyekre nem is gondoltunk, hogy létezhetnek. És a tenger mélyén nagyon sokminden nem úgy néz ki, mint felette, így pedig sokszor igazán sokkoló látványban lehet részünk.

A tudósok és szakértők most például egy gigantikus, víz alatti hegyre bukkantak. Ott, ahol ember még nem járt.

A HVG is beszámolt az Interesting Engineering cikke alapján arról, hogy a Saildrone nevű cég önvezető hajója, az SD 1200 egy óriási területet fésült át, és közben csodára bukkant. Egy 1000 méteres, tenger alatti hegy jelent meg a szuperkütyü mérőműszerei előtt Kalifornia partjainál. Hogy jobban el tudjátok képzelni, ez akkora, mint Magyarország legmagasabb pontja, a Kékes.

Az SD 1200 amúgy a világ legnagyobb, legénység nélküli hajója, amely elképesztően nagy mélységben teljesít küldetéseket. A felfedezés pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megismerjük az eddigi ismeretlen helyszíneket az óceánok és tengerek mélyén, így pedig az óceánok eddig ismeretlen élővilágát is láthatjuk végre. Szinte hihetetlen, de csupán az óceánok 5 százalékát ismerjük egyelőre, így a jövőben is rengeteg felfedezés jöhet majd a nagyon mélyből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás