promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kolosszális méretű piramist találtak az Antarktiszon? A szakértők elmagyarázták, hogy igazából mit látunk a képeken
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmélet ugyan megállja a helyét, ám a magyarázat elmondja az igazságot is.

Az, hogy Egyiptomon kívül, a vagyis a piramisok őshazájaként emlegetett országon kívül is léteznek piramis alakú épületek, nem újdonság. Valószínűleg a dél-amerikai, sokszor a dzsungel közepén álló piramisok nagyon sok embernek beugranak, és sokan még azzal is tisztában lehetnek, hogy bizony Kínában is találhatók ilyen gigantikus építmények, sőt, még Japán mellett a tenger alján is találtak efféle építményeket a tudósok.

Ám egy sokszor terjedő elmélet szerint még az Antarktiszon is vannak ilyen épületek. Korábban (de még manapság is) az efféle felfedezéseket óriási hírként harangozták be az újságok, sokan már úgy konferálták fel a felfedezést, hogy ez mindent megváltoztat, az egész emberiség történelmét át kell írni. A piramis tényleg egy nagyon jó kulcsszó, így nem csoda, hogy azonnal kitört a szenzáció.

Az igazság azonban az, hogy ezek csupán piramis formájú képződmények, amelyek nemcsak az Antarktiszon találhatók meg rejtélyesen, hanem a világ több pontján is. Így például Izlandon is található piramis formájú hegy. Az Antarktiszon amúgy az Ellsworth-hegységben találtak piramis formájú hegyeket.

Amelyekről azonban kiderült, hogy teljesen természetes természeti formák, így pedig igazából bárhol elő is fordulhatnak, most például éppen az Antarktiszon. A szakértők amúgy azt is hozzátették, hogy ilyen ormák még Európa kellős közepén, az Alpokban is találhatók.

A Matterhorn például így néz ki:

[[ćikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás