promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, felfújható játékok dönthetik el a háború menetét?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyok és drágák is, de azért minden gyerek elfogadna egy ilyet a kertbe.

Már gyerekként is jól tudtuk, hogy ami felfújható, az mindig mókás és jópofa. Főleg, ha egyszer kidurran és sikerül ráhoznunk a frászt a szüleinkre, vagy a szomszédokra. A lufik mellett persze a gumimatracot is imádtuk, nincs is annál kellemesebb, mint azon ringatózva pihenni a Balatonon.

A felfújható dolgok azonban nem csak gyerekeknek, vagy nyaralni vágyóknak készülhetnek. Profi reklámhordozók és felnőttjátékok számára is tökéletesek, sőt, ahogy a Reuters hírt adott róla némi kreativitással még egy háború végkimenetelét befolyásoló „szuperfegyver” is készülhet belőlük.

Pontosan így gondolkozott az a cseh vállalat is, ami meglátta a lehetőséget ezekben az eszközökben és fejlesztésükkel villámgyorsan reagáltak a piaci igényekre.

Egy modern tank, vagy HIMARS elvesztése nem csupán hatalmas kárt jelent Ukrajnának, hanem rendkívül drága mulatság is. Főleg, hogyha korlátozott készletekkel rendelkeznek ezekből az eszközökből, amire az orosz sereg előszeretettel vadászik is.

Mi lehet akkor a megoldás? Úgy tűnik, hogy a csehek rájöttek erre. Nagy kreativitással ugyanis megalkották ezeknek a fegyvereknek és harci eszközöknek az olcsó, de az eredetire távolról megtévesztően hasonlító felfújható változatát, amik egyfajta csaliként képesek működni. Az ellenség ezeket veszi tűz alá, így feleslegesen pazarolja el a drága lőszert és rakétákat, ráadásul így lehetővé teszik, hogy a védők bemérjék lőállásaikat.

Egy ilyen kamu HIMARS körülbelül 43 kg súlyú, ráadásul még hőgenerátorral is felszerelhető a minél tökéletesebb megtévesztéshez. Az ára tíz és százezer dollár között mozog, ami még mindig sokkal kevesebb, mint amibe egy valódi kerül, ennél még a rá kilőtt rakéták is sokkal drágábbak.

A cseh vállalat nagyon ráérzett erre a csali témára, hiszen máris több, mint 30 féle eszköz található meg a kínálatukban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás