promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lidérces hangok jönnek egy űrben tátongó fekete lyukból, még a tudósok hátán is felállt tőle a szőr
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA egy olyan hangfelvételt osztott meg a világgal, ami szinte mindenkiben félelmet keltett.

Elképesztően sok rejtély lappang a világűrben, a tudósok pedig folyamatosan azon vannak, hogy minél több választ kapjunk az egész emberiséget érdeklő kérdésekre. Viszont az a baj, hogy amint választ találnak a szakemberek, az rögtön legalább három újabb kérdést szül, így valószínűleg sosem sikerül majd tökéletesen megértenünk az egész univerzum működését – de azért bőszen próbálkozunk.

A NASA már jó ideje vizsgálgatja a fekete lyukakat, amik még a fényt is elnyelik a világűrben tátongva. A működésük különleges, már önmagában az is rendkívül érdekes, hogy léteznek, most pedig sikerült olyan információt szerezni róluk, ami egyszerre hátborzongató és felettébb izgalmas – sőt, a NASA-nak köszönhetően most akár saját magunk is meggyőződhetünk erről, ha merünk.

Felkerült az internetre egy vérfagyasztóan rejtélyes felvétel, amit a NASA készített arról, hogy milyen hangot ad ki egy titokzatos fekete lyuk – és mondanunk sem kell, hogy valóban egy olyan földöntúli zajról van szó, ami egészen döbbenetes, és persze elgondolkodtató is.

Elvileg hatalmas tévhit, hogy a világűr félelmetesen csendes a vákuum miatt, hiszen a NASA tudósainak sikerült felvenniük a fekete lyukban lévő forró gáztömegek hangját, amit végül digitálisan felerősítettek, és összehoztak egyéb, ehhez köthető adatokkal, hogy létrejöjjön ez a rémségesen lenyűgöző „űrszerzemény”, amitől valószínűleg mindenkinek pillanatok alatt fel fog állni a szőr a hátán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás