promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengetegen gyűlölték ezt a Google Chrome böngészőben, de most minden megváltozik
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google Chrome megkapja azt a frissítést, amire nagyon sokan vártak.

Magyarországon a Firefox elsőként nyomta le a víz alá az Internet Explorert még a múltban, és ezek tényleg gyönyörű retró pillanatok voltak sokak számára. Persze ma is használják a rókás böngészőt, de már ennek is jelentősen visszaesett a népszerűsége, mivel az új király, sőt, mondhatni császár az udvarban az a Google Chrome.

Az ITbusiness magazin tavaly októberben számolt be róla, hogy a világ legnépszerűbb böngészőjében, a Google Chrome-ban van a legtöbb bejelentett sebezhetőség. Ez persze nem meglepő, mivel a rengeteg felhasználó miatt több is a bejelentés, több a javítás. Nagyon fontos tehát, hogy mindig naprakészen tartsuk az általunk használt böngészőnket, és semmiképpen ne társítsunk megbízhatatlan bővítményeket hozzá.

A Google Chrome-ot rengetegen imádják, de mindig is nagy problémái voltak a memóriahasználattal. Az amerikai techóriás valószínűleg azt is megunta, hogy a számítástechnikában otthon levő felhasználók folyamatosan mémekkel röhögtek ezen a problémán, kifigurázva a böngészőt.

Ezt a hibát most a Chrome új, 110-es frissítése igyekszik megoldani, ami azt ígéri, hogy 30 százalékkal csökkenti a RAM-használatot, így hatékonyabbá téve a működést. A Digital Trends beszámolója szerint a Memory Saver mód az inaktív lapok felfüggesztésével szabadít majd fel memóriát. Ha ezekre ismét szükségünk van, akkor segédprogram felébreszti őket az üresjáratból. A felhasználók persze megadhatják, hogy mely lapok mentesüljenek a funkció alól.

Érkezik az Energy Saver elnevezésű kiegészítés is, ami az akkumulátorral működő eszközök számára lehet hasznos. Ez akkor kapcsol be, ha a töltöttségi szint 20 százalék alá csökken. Ez korlátozza a háttértevékenységet és a vizuális effektusokat a webhelyeken, így energiát takarít meg.

A frissítés már elérhető, szóval nem árt telepíteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás