promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sétálnak a fák, ha nem figyelünk rájuk? Döbbenetes videók terjednek
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon mennyire hitelesek a felvételek?

A fák régi lakói a bolygónknak, hiszen a nyitvatermők mintegy 300 millió, a kissé fejlettebb zárvatermők pedig 70–80 millió éve jelentek meg a Földön. A páfrányokból kifejlődött, kezdetleges változataik már a devon korban (350–400 millió esztendeje) itt voltak, ám ezek a hidegebb és szárazabb perm korban kihaltak.

A fák megkötik a talajt, oxigént termelnek, vagyis rengeteg olyan hasznos tulajdonságuk van, amelyek nélkül alighanem emberi élet és civilizáció sem létezne. Megszoktuk, hogy ezek a fás szárú növények mindenhol ott vannak a környezetünkben, és természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy nem jelentenek veszélyt ránk, mint például a ragadozó állatok.

A TikTokon ugyanakkor egyre több olyan videó kezdett el terjedni, amelyek arról árulkodnak, hogy a fák néha képesek sétálni is, sőt kérésre akár meg is érintik az embert az ágaikkal. A felvételeken hatalmas fák iramodnak meg a távolban, vagy kezdenek vad táncba a társaik között.

Vajon ezekben mennyi az igazság? Valójában nem sok, lényegében minden ilyen videó mögött valami ügyes (vagy ügyetlen) trükk húzódik meg. Gondoljunk csak bele: miért csak egy-egy növény kezd néha ijesztő sétába? A többiek vajon miért nem követik? És egyáltalán, hogyan lehetnek képesek megmozdulni ezek a gigantikus növények, amikor az evolúciós fejlődésük erre egyáltalán nem teszi képessé őket?

Nézzük meg alaposabban az alábbi videókat, és szinte mindegyiknél azonnal lelepleződik a turpisság. Az egyik fánál világosan átszik, hogy valami teherautó mozgatja, még az üvege is megcsillan a növények között. A vállat megérintő ágat pedig damil, vagy más „láthatatlan” zsinór mozgathatja, ez nem nagy kunszt.

Némely esetben azonban a fák tényleg sétálni látszanak, ám erre csak alig néhány másodpercig képesek, például akkor, ha egy hatalmas áradás, vagy egy lassan mozgó gleccser útjába kerülnek, és azok kíméletlenül magukkal sodorják őket.

@bria_music Ok someone please tell me there is an explanation for this!!!!! has anyone else ever experienced this??? Should i cut it down??! #fyp #foryourpage #conspiracytiktok #naturetiktok #trees #mothernature #walkingtrees #talkingtrees Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás