promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te élnél egy repülőgépben? Van egy férfi, aki hátrahagyott mindent és beköltözött egy repülőgépbe

Te élnél egy repülőgépben? Van egy férfi, aki hátrahagyott mindent és beköltözött egy repülőgépbe

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miután elveszítette házát egy tűzben egy kozmetikus hölgy, különös ötlete támadt: repülőgépben fog élni a továbbiakban.

Vett egy régi Boeing 727-est, amelyet a roncstelepre szántak, egy már birtokában lévő telekre szállították, és hat hónapot töltött a felújítással, a munka nagy részét pedig egyedül végezte. A végére teljesen működőképes otthona volt, több mint 1500 négyzetméter lakóterülettel, három hálószobával, két fürdőszobával és még egy pezsgőfürdővel is – ahol korábban a pilótafülke volt. Mindez kevesebb, mint körülbelül 13 millió forint értékű dollárért, vagyis mai számítás szerint körülbelül 26 millió forintért.

Usserynek – a Mississippi állambeli kozmetikusnak – nem volt szakmai kapcsolata a repüléssel, azonban a sógora, a légiforgalmi irányító volt. 1995 és 1999 között élt a gépben, amikor is helyrehozhatatlanul megsérült a repülő otthon, miután leesett a teherautóról, amely egy másik közeli helyre szállította volna át.

Bár nem ő volt az első ember, aki valaha repülőgépen élt, a projekt hibátlan kivitelezése inspiráló hatással volt sokakra. Az 1990-es évek végén Bruce Campbell, egy magánpilóta-engedéllyel rendelkező villamosmérnök megdöbbent a történetén és úgy döntött, hogy valóra váltja álmait és egy utasszállítóban fog élni.

Egy 727-es az erdőben

Campbell immár több mint 20 éve él saját gépében – szintén egy Boeing 727-ben – Hillsboro erdejében, Oregon államban. Elmondássa szerint még mindig nagyon hálás az ötletgazda kozmetikus hölgynek, ugyanis, ha nem hallja az ő történetét, nem élne ma álomotthonában egy repülőben.

Projektje összesen 220 000 dollárba került (mai pénzben kb. 380 000 dollár), aminek nagyjából a felét a gép vásárlása jelentette. Azt mondja, a gép a görögországi Olympic Airways tulajdona volt, és még a légitársaság mágnástulajdonosának.

2018-ban majdnem vett egy második repülőgépet – egy 747-400-ast –, de az üzlet az utolsó pillanatban meghiúsult, mert a légitársaság (amit Campbell nem árul el) úgy döntött, hogy a vártnál hosszabb ideig üzemben tartja a repülőgépet.

Campbell gyakran fogad látogatókat, sőt ingyenes szállást is kínál a repülőgépen, míg nyáron nagyobb nyilvános rendezvényeknek ad otthont vidámparki attrakciókkal. Az év enyhébb felét a gépben élve az erdő közepén tölti, a hidegebb hónapokat Japánban.

Borítókép:  Youtube /screenshot / FLORB

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás