promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te élnél egy repülőgépben? Van egy férfi, aki hátrahagyott mindent és beköltözött egy repülőgépbe
Borítókép:  Youtube /screenshot / FLORB
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miután elveszítette házát egy tűzben egy kozmetikus hölgy, különös ötlete támadt: repülőgépben fog élni a továbbiakban.

Vett egy régi Boeing 727-est, amelyet a roncstelepre szántak, egy már birtokában lévő telekre szállították, és hat hónapot töltött a felújítással, a munka nagy részét pedig egyedül végezte. A végére teljesen működőképes otthona volt, több mint 1500 négyzetméter lakóterülettel, három hálószobával, két fürdőszobával és még egy pezsgőfürdővel is – ahol korábban a pilótafülke volt. Mindez kevesebb, mint körülbelül 13 millió forint értékű dollárért, vagyis mai számítás szerint körülbelül 26 millió forintért.

Usserynek – a Mississippi állambeli kozmetikusnak – nem volt szakmai kapcsolata a repüléssel, azonban a sógora, a légiforgalmi irányító volt. 1995 és 1999 között élt a gépben, amikor is helyrehozhatatlanul megsérült a repülő otthon, miután leesett a teherautóról, amely egy másik közeli helyre szállította volna át.

Bár nem ő volt az első ember, aki valaha repülőgépen élt, a projekt hibátlan kivitelezése inspiráló hatással volt sokakra. Az 1990-es évek végén Bruce Campbell, egy magánpilóta-engedéllyel rendelkező villamosmérnök megdöbbent a történetén és úgy döntött, hogy valóra váltja álmait és egy utasszállítóban fog élni.

Egy 727-es az erdőben

Campbell immár több mint 20 éve él saját gépében – szintén egy Boeing 727-ben – Hillsboro erdejében, Oregon államban. Elmondássa szerint még mindig nagyon hálás az ötletgazda kozmetikus hölgynek, ugyanis, ha nem hallja az ő történetét, nem élne ma álomotthonában egy repülőben.

Projektje összesen 220 000 dollárba került (mai pénzben kb. 380 000 dollár), aminek nagyjából a felét a gép vásárlása jelentette. Azt mondja, a gép a görögországi Olympic Airways tulajdona volt, és még a légitársaság mágnástulajdonosának.

2018-ban majdnem vett egy második repülőgépet – egy 747-400-ast –, de az üzlet az utolsó pillanatban meghiúsult, mert a légitársaság (amit Campbell nem árul el) úgy döntött, hogy a vártnál hosszabb ideig üzemben tartja a repülőgépet.

Campbell gyakran fogad látogatókat, sőt ingyenes szállást is kínál a repülőgépen, míg nyáron nagyobb nyilvános rendezvényeknek ad otthont vidámparki attrakciókkal. Az év enyhébb felét a gépben élve az erdő közepén tölti, a hidegebb hónapokat Japánban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás