promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elindult az UFO-hívők Google Térképe, mostantól egyetlen földönkívüli sem tud elrejtőzni előlünk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez az applikáció megmutatja, hol észleltek UFO-kat.

Manapság már mindenre fejlesztenek applikációt; bizony, még UFO-kutatásra is. Az Enigma Labs tulajdonképpen az UFO-észlelések Google Térképe, amit a napokban indítottak el.

Ez az applikáció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy bejelentsék az azonosítatlan jelenségeket. Tehát ha megyünk az utcán, valami furcsa jelenséget, fénygömböt, fénysugarat, vagy bármi olyat látunk, amiről azt gondoljuk, hogy csakis földönkívüli lehet, akkor az Enigma Labs applikációval jelenteni tudjuk.

Mark Douglas, az Enigma Labs operatív igazgatója még sosem látott a saját szemével UFO-t, de egyfolytában szembe jönnek vele olyan képek és videók az interneten, amiknek a készítői állítják, hogy földönkívülit örökítettek meg. Ezeknek a felvételeknek a minősége persze mindig annyira rossz, hogy igazából senki sem tudja egyértelműen beazonosítani a rajtuk látható tárgyakat vagy jelenségeket, továbbá a felvételek hitelessége is sokszor megkérdőjelezhető.

Az Enigma Labs ezeket is meg tudja szűrni, ugyanis az applikáció egy sor kérdést tesz fel a szemtanúnak, hogy pontosan mit és hol látott, illetve hogy nézett ki. Ezek persze csak a bevezető kérdések, ezek után lehetőségünk van arra, hogy leírjuk az észlelés teljes történetét és körülményeit, illetve képeket, videókat is hozzá tudunk adni.

Ezek után jönnek azok a kérdések, hogy milyen alakú volt a tárgy, a szemtanú látott-e kondenzcsíkot, repülőtér közelében történt-e az észlelés, stb. Ezek azért fontosak, mert az applikációba beprogramozott mesterséges intelligencia így pontos képet tud lefesteni az észlelésről, fel tudja ismerni a manipulált felvételeket, és pontszámokkal fel tudja mérni az észlelés hitelességét.

(Fotó: Enigma Labs screenshot)

Ha elég magas pontszámot kapunk rá, akkor megjelenik az észlelések listáján, ahol a többi felhasználó is megnézheti. Ha letöltjük az Enigma Labs-ot, láthatjuk, hogy a történelem eddigi legfontosabb UFO-észlelései - beleértve a Project Blue Book, valamint a légierő és a haditengerészet összes jelentését - mind a rendszerben vannak már; kb. 300 ezer észlelés van már betáplálva.

Mark Douglas reményei szerint az applikáció segítségével egyre több hiteles UFO-észlelést tudnak majd regisztrálni, és így közelebb tudunk kerülni ahhoz, hogy megértsük a földönkívülieket.

(via Vice)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás