promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vért könnyezett és leolvadt a bőre a férfinak, akit brutális mennyiségű radioaktív sugárzás ért
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A poklok poklát kellett átélnie a férfinak, akivel súlyos baleset történt egy erőműben.

Az 1986-ban történt csernobili atomerőmű-baleset óta tudjuk, hogy milyen pusztító ereje van a radioaktív sugárzásnak. Az HBO nagy sikerű sorozata, a Csernobil is megmutatta pár éve, hogy milyen borzalmas sors vár azokra, akik ki vannak téve ennek a halálos sugárzásnak. Ez sajnos nem fikció, valóban pokoli fájdalmakat kell átélniük ezeknek az embereknek, felfoghatatlan horrorról van szó.

1999-ben sajnos egy japán férfi is megtapasztalta, hogy milyen szörnyű dolgokra képes a radioaktív sugárzás. Az akkor 35 éves Hisashi Ouchi a tokaimurai erőműben dolgozott, mikor a kollégája megkérte, hogy segítsen neki uránt önteni egy nagy vas tárolóba. Sajnos rossz volt a kalkuláció, ezért az anyag elérte a kritikus pontot, és elkezdett veszélyes sugárzást kibocsátani.

A férfi megégett, szédült és hányt a radioaktív sugárzás miatt, egyből kórházba szállították és lezárták a területet, ahol a baleset történt – innentől kezdődött számára az igazi rémálom.

Hisashi Ouchi kibírhatatlan fájdalmakkal küzdött, vért könnyezett és a bőre is több helyen leolvadt, könyörgött az orvosoknak, hogy hagyják őt meghalni, mert már nem bírja tovább. Végül az akarata ellenére 83 napon keresztül életben tartották őt, majd a szervezete feladta a harcot a halálos adag kétszeresének számító sugárzással és annak utóhatásaival szemben – a szervei leálltak, már nem tudott fehér vérsejteket termelni.

A cég 121 millió dollár kártérítést fizetett az érintetteknek, a férfi felettesének pedig állítólag bíróság elé kellett állnia, amiért a felügyelete alatt ilyen szörnyűség történhetett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás