Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hoppá: tudósok több mint 48 ezer éves zombivírusokat élesztettek fel – ez fogja elhozni a világvégét?

Hoppá: tudósok több mint 48 ezer éves zombivírusokat élesztettek fel – ez fogja elhozni a világvégét?

Tech & Tudomány

Hoppá: tudósok több mint 48 ezer éves zombivírusokat élesztettek fel – ez fogja elhozni a világvégét?

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 18:58

Az természetesen abszolút nincs kizárva, hogy valamilyen mutáns vírus fogja egyszer megpecsételni az emberiség sorsát.

Sokan már nem fogják megérni, ezért kíváncsiak, hogy mi fog történni száz, kétszáz, vagy éppen ezer év múlva. Vajon tényleg eljön a pillanat, amit már rengeteg könyv, film, vagy éppen széria feldolgozott, és az emberiség elpusztítja önmagát?

Nem rég véget ért a The Walking Dead, de már régen a The Last of Us tartja lázban a sorozatrajongókat. Itt a Cordyceps nevű gombafaj mutációja okoz gondokat, és forgatja fel a világot. Ez tényleg létezik a természetben, és valóban zombiszerű tüneteket vált ki a rovarokban, de a játék és a széria is azzal a gondolattal játszik el, hogy az embereket is képes lesz megfertőzni.

Ez a parazitagomba tehát a The Last of Us alapja, de ez a valóságban nem változtatna minket veszélyes élőlényekké, legalábbis még, de ekkora evolúciós ugrásra tényleg ne számítsunk a valóságban.  

Hihetetlen belegondolni, de az amerikai járványügyi hatóság (CDC) zombiapokalipszis esetére is van haditerve. Persze inkább mondjuk azt, hogy erre is lehet használni, mivel inkább azt mutatja be, hogyan készüljünk a bizonyos vészhelyzetekre.

A koronavírus-járvány megtanított minket arra, hogy egy fertőzés a semmiből fel tudja forgatni az eddigi életünket.

Dóczi Attila most a Tanulom Magam TikTok csatornáján számolt be a nagy hírről, hogy francia kutatók 48 ezer 500 éves zombivírusokat élesztettek fel. A rossz hír, hogy a felébresztésük után még fertőzni is tudtak.

Felmerül a kérdés, hogy a tudósok miért játszanak ezzel, ha csak nem a világvégét akarják az emberiség nyakába varrni. Nos, a globális felmelegedés miatt, ami több ilyen jégbe zárt vírust is ránk szabadíthat, amiket nem ártana megismernünk, mielőtt tényleg kipusztítanak minket.

@tanulommagamattis 48500 éves zombivírust élesztettek fel! #tanulommagam #attis #tanulommagamattis #tudomány #vírus eredeti hang – Tanulom Magam - Tanulom Magam

Borítókép: Profimedia - illusztráció

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria