promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a Skoda neve valójában? Sok magyar erre nem gondolt volna tutira
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Honnan jön az imádott autómárka neve?

A Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendő cég még a 19. század végén alapult, Emil Škoda volt az alapító 1899-ben. Kezdetben azonban nem az autómobil volt a fő profil, a gyárat ugyanis fegyvergyártásra és elektotechnikai eszközök készítésére hozták létre. És óriási siker volt, hiszen néhány évteiezed alatt a Monarchia vezető cégévé vált, ők látták el többek között kiváló fegyverekkel is a Habsburg Birodalmat sokáig. Később azonban felhagytak a fegyvergyártással, teher- és személygépjárműveket kezdtek piacra dobni.

Később egyesültek egy másik óriási gyárral, a Laurin & Klement céggel, amely először bicikliket, majd motorkerékpárokat is gyártott. Sőt, nemeztközi versenyeken is rész vettek a gépgyárból kigürdölő járművek.

De vajon mit ábrázolhat a Skoda logója, amley az egyik legkülönlegesebb a maga nemében?

Nem mindig ez volt a cég logója, ami az évtizedek alatt nagyon sokat változott, amíg elnyerte egyedi alakját. A híres, úgynevezett szárnyas nyílvessző legelőször közel száz évvel ezelőtt, 1926-ban használták. De arról már megoszlanak a véleméynek, hogy ki az ötletgazda. A rejtély mögötti illetőt azonban sokan sejteni vélik, ugyanis T. Maglič-ot szokták az öt tollal ékesített indián fejdísz-jelkép ötletgazdájaként emlegetni.

De ha kíváncsiak vagytok részeltesebben is a márka sztorijára, az alábbi videóban rengeteg dolgot tudhattok meg még.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás