promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valami furcsa jött elő a kráterből, amikor kitört Mexikó leghíresebb vulkánja
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Popocatépetl tűzhányó alaposan meglepte a szemtanúkat.

A nyelvtörőnek is beillő nevű Popocatépetl vulkán Mexikó legaktívabb tűzhányói közé tartozik. A spanyolok 1519-ben érkeztek meg erre a vidékre, és azóta több mint 20 alkalommal jegyeztek fel vulkánkitöréseket.

A legutóbbi füstölgése során ott tartózkodott egy Luis Guerra nevű srác is, aki néhány jól sikerült fotót készített a tűzhányóról, valamint a mögüle kikukucskáló Holdról. Csak később vette észre, hogy a kráter tetején valami szokatlan is megjelent.

Úgy tűnik, hogy egy mesterséges objektumról van szó, legalábbis az alakja túl szabályos ahhoz, hogy egy kirepülő szikladarab legyen. A képet a fiú barátnője, Karla García tette ki a Facebookra, mert maga Luis nem túl jártas a közösségi média világában.

A Közép-Mexikóban élő pár hobbiból gyakran fotózik, és most óriási szerencséjük volt, hogy valószínűleg egy ufót sikerült lencsevégre kapniuk. Jó lett volna egy közelebbi nagyítást is kapni a furcsa tárgyról, de ezzel egyelőre adósak maradtak.

Luis ezúttal az okostelefonjával lőtt jó néhány fényképet, illetve videózott is, ám az éppen távol lévő barátnőjének csak azt a fotót küldte el, amin az azonosítatlan repülő tárgy felbukkant. A technikai tudását nézve szinte elképzelhetetlen, hogy ő hamisította volna oda.

Az ufóhívők szerint a vulkánok valamiért különösen vonzzák az idegeneket, talán azért, mert a bolygónk mélyében alakítottak ki bázisokat, és a krátereket egyfajta átjárónak használják. De az is elképzelhető, hogy az ott rejlő energiát hasznosítják valamilyen módon, például a járműveik meghajtására.

Képek ITT.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás